E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar düşüşe geçti---

Dolar düşüşe geçti

Dolar düşüşe geçti
17 Eylül 2014 - 16:54 borsagundem.com

Dolar, ABD'de TÜFE verisi sonrasında erken saatlerdeki kazançları sildi

Dolar, ABD'de tüketici fiyatlarının Ağustos'ta beklenmedik şekilde gerileyerek bir yıldan uzun bir süre sonra ilk defa düşüş yaşadığını gösteren veri sonrasında kazançları sildi. 

ABD doları, Fed'in bugün sona erecek iki günlük toplantısı sonrasında faiz oranı artırımına yönelik bir sinyal verip vermeyeceği ve nasıl bir dil kullanacağına ağırlık vermesiyle erken saatlerde önemli para birimlerinin çoğu karşısında yükselmişti.

Nomura Securities International Inc. kıdemli ekonomisti Charles St-Arnaud, "Dolar zayıf TÜFE rakamları sonrasında şimdilik birçok para birimi karşısında satıcılı seyrediyor. Bazı yatırımcılar toplantıya doğru dolar pozisyonlarını yeniden düşünüyorlar" dedi.

Doların 10 önemli para birimi karşısında hareketlerini izleyen Bloomberg Spot Dolar Endeksi, erken saatlerdeki yüzde 0.1'lik artışın ardından New York saati ile 08:47'de 1,046.92 puanda seyrediyor. 

ABD'de tüketici fiyat endeksi yüzde 0.2 gerilerken, Nisan 2013'ten bu yana ilk defa geriledi. Bloomberg anketine katılan 83 ekonomistin beklentisi değişiklik olmayacağı yönündeydi. Daha fazla oynaklık gösteren gıda ve akaryakıt hariç çekirdek enflasyon ise değişiklik göstermeyerek son dört yılda ilk defa yükselmedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)