E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar 2.54 TL'yi geçti---

Dolar 2.54 TL'yi geçti

Dolar 2.54 TL'yi geçti
03 Mart 2015 - 14:04 borsagundem.com

Dolarda tarihi rekor gerçekleşti ve dolar kuru 2,5410'a ulaştı.

Ekonomi yönetiminin geleceğine ilişkin endişeler kurda satış baskısı yaratmaya devam ederken,güne 2,52 ile başlayan dolar aniden alev aldı. Dolar sabah saatlerinde enflasyon verisinin ardından 2,5082'ye gerilese de rekor üzerine rekor kırarak 2,5410 oldu.

Dolardaki yükselişi değerlendiren InvestAZ Uluslararası Piyasalardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Fatih Yeğenoğlu, şunları söyledi: 

"Bugün Uzmanpara'daki yazımızda dikkat çektiğimiz enflasyon rakamları tahminlerimiz doğrultusunda piyasalarda gündemi oluşturdu. Nitekim, enflasyon oranının beklentilerden yüksek gelmesiyle birlikte gözler son dönemde tartışmaların göbeğinde oturan TCMB’ye çevrildi. Özellikle bağımsızlığının spekülasyon konusu olduğu TCMB'nin nasıl bir yol izleyeceğine yönelik belirsizlik yaratan veri sonrasında dolar kurunda alımlar hızlandı. Bugün için dikkat çektiğimiz 1.5250 seviyesinin kırılması ile birlikte alımların güçlendiği dolar kurunda 1.5410 ile yeni tarihi zirve oluştu. 

TCMB'DEN TEPKİ GELMEZSE ALIMLAR SÜREBİLİR
Dolar kurundaki bu alımların TCMB'den tepki gelmediği sürece devam ettiği görülebilir. Uluslararası piyasalarda doların değerlenmesine de bağlı olarak çıkış yaşayan dolar kurunda kısa vadeli düzeltme hareketlerine de hazırlıklı olunmalıdır."

ALB Menkul Değerler Analisti yazarı Enver Erkan, şöyle konuştu:

NEDEN YÜKSELİYOR?
"Dolardaki genel değerlenme trendi ve Merkez Bankası tartışmaları çerçevesinde Türk Lirası değer kaybetmeye devam ediyor. Özellikle bu hafta açıklanacak ABD istihdam verileri öncesinde de dolarda global bazda değer kazancı söz konusudur. 

İçeride Merkez Bankası faiz politikalarına dair tartışmalar ve haber akışı nedeniyle de Türk lirası özelinde bir stres havası mevcut olmaya devam etmektedir. Bu da zaten uzun vadeye yayılan bir yükseliş trendine sahip olan USDTRY paritesinde yukarı yönlü hareketin devam etmesine ve rekorların yenilenmesine neden olmaktadır.
 
2.60'A KADAR HAREKET GÖRÜLEBİLİR
Paritede yükseliş hareketi ardından gelen kısmi kar realizasyonlarından sonra gelen yükseliş hareketi daha yukarı seviyelere doğru uzanmaktadır. Teknik anlamda da en yakın direnç seviyesi 2,5500 şeklinde görülmektedir. 

Bu seviyenin bu haftaki veri ve haber akışıyla aşılması durumunda 2,60 – 2,61 seviyelerine doğru bir hareket görülebilir. 2,5150 ve 2,5000 ise izlenmesi gereken destek seviyeleridir. Türk Lirası'nda rahatlama görülmesi için 2,5000 desteğinin aşağı yönlü kırılması gerekmektedir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)