E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBrent petrolü dalgalanıyor---

Brent petrolü dalgalanıyor

Brent petrolü dalgalanıyor
21 Temmuz 2014 - 12:46 borsagundem.com

Brent petrolü, Ukrayna'da düşürülen uçağın Rusya üretimine olumsuz etki yapmayacağı söylentileri arasında dalgalanırken, WTI fiyatları geriliyor

Brent petrolü, düşürülen Malezya Havayolları uçağının dünyanın en büyük enerji ihracatçısı Rusya'nın üretimine olumsuz bir etki yapmayacağı söylentileri ile kazanç ve kayıp arasında dalgalandı. Batı Teksas türü ham petrol (WTI) ise New York'ta geriledi.

Petrol vadelileri Londra'da, 18 Temmuz'daki yüzde 0.6'lık düşüşün ardından bugün yüzde 0.1 aşağıda. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin Ukrayna'da ayrılıkçılar tarafından 17 Temmuz'da düşürülen uçakla ilgili, Rusya'nın füze sağladına yönelik "sıradışı dolaylı kanıtlar" olduğunu söylemesinin ardından, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin üzerindeki baskı giderek artıyor. Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu verilerine göre, para yöneticileri WTI için yükseliş eğilimi iddialarını Mart 2013'ten bu yana en yüksek düzeyde düşürdüler.

Londra'daki Natixis SA petrol piyasaları analisti Abhishek Deshpande, "Uçak düşürülmesi olayına tepkilerin kısıtlı olması ile petrol fiyatları bir kez daha düşüyor. Temeller, Libya petrolünün geri dönmesi ile muazzam bir petrol arzına işaret ediyor" ifadelerini kullandı.

Eylül vadeli Brent petrolün varil fiyatı, Londra merkezli ICE Futures Europe borsasında, 13 sent artarak Londra saati ile 09:50'de 107.37 dolar oldu.  Kontrat 18 Temmuz'da 65 sent kayıpla 107.24 dolara gerilemişti. Tüm kontratlarda işlem hacmi, son 100 gün ortalamasının yüzde 12 altında seyretti. Fiyatlar bu yıl yüzde 3.1 geriledi.

Yarın sona erecek olan Ağustos vadeli WTI petrolün varil fiyatı ise, New York Mercantile Exchange (Nymex) elektronik işlemlerde, 48 sent düşüşle 102.65 dolardan fiyatlanıyor. Daha aktif işlem gören Eylül vadeli kontrat ise 28 sent artarak 102.23 dolar seviyesinde. Avrupa gösterge petrolü Brent ile WTI arasındaki fark 5.40 dolar düzeyinde.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)