E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasaları​‘Beyaz altın’da bereketli hasat---

​‘Beyaz altın’da bereketli hasat

​‘Beyaz altın’da bereketli hasat
05 Ekim 2015 - 05:52 borsagundem.com

Türkiye’nin pamuk üretiminin yüzde 42’sinin karşılandığı Şanlıurfa’da hasada başlayan çiftçinin yüzü bir milyon tonu aşan rekolte beklentisiyle güldü

Türkiye’de pamuk üretiminin önemli bir kısmını karşılayan Harran Ovası’nda, hasat dönemi başladı. Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamında sulu tarımın yaygınlaşmasının ardından ekim alanı artan ve ‘beyaz altın’ olarak nitelendirilen pamuk, bölge çiftçisinin gözdesi haline geldi.
 
Türkiye’nin pamuk üretiminin yüzde 42’sinin karşılandığı Şanlıurfa’da hasada başlayan çiftçinin yüzü, bir milyon tonu aşan rekolte  beklentisiyle güldü 

Ziraat Mühendisleri Odası Şanlıurfa Şube Başkanı Ali Rıza Öztürkmen, pamuğun Türkiye ve bölge çiftçisi açısından stratejik öneme sahip olduğunu anımsattı. 
Atatürk Barajı sayesinde pamuk ekim alanında önemli bir artış yaşandığını vurgulayan  Öztürkmen, “Pamukta hasat devam etmekte. Ülke genelinde bu yıl 2  milyon ton dolaylarında olacağı tahmin edilen üretimin 1 milyon tonunun ilimizde  üretilmesini bekliyoruz. Pamukta verimliliğimiz yüksek ancak maliyetlerimiz de yüksek. Maliyetlerin yüksek olması üreticinin kazancını düşürüyor” dedi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)