E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır yükselişte---

Bakır yükselişte

Bakır yükselişte
02 Ekim 2014 - 10:42 borsagundem.com

Bakır, ABD’de tarım dışı istihdamın yükseldiğini göstermesi beklenen veri öncesinde 3 ayın en düşüğünden yükselerek kazançları genişletiyor

Bakır, dünyanın en büyük ikinci bakır tüketicisi ABD’de tarım dışı istihdamın yükseldiğini göstermesi beklenen veri öncesinde 3 ayın en düşüğünden yükselerek kazançları genişletiyor.

Metal, dün 13 Haziran’dan bu yana en düşük seviyeyi görmesinin ardından Londra’da yüzde 0.4 kadar yükseldi. Yarın açıklanacak verinin ABD’de tarım dışı istihdamın, Ağustos ayındaki 142,000 seviyesinden Eylül ayında 215,000’e artış göstermesi bekleniyor. Çin piyasaları resmi tatil nedeniyle 7 Ekim’e kadar kapalı olacak.

Tokyo’daki Nihon Unicom Inc. araştırma müdürü Hiroyuki Kikukawa, “Çin’in kapalı olması ile ABD ekonomisinden gelecek olumlu veriler piyasaya destek sağlayacak. Metal, doların yükselişinin sonlanması ile destek buldu” dedi.

Üç ay vadeli bakır kontratı Londra Metal Borsası’nda 6,707.50 dolara kadar yükseldi. Metal, dün 6,637 dolara kadar düşmesinin ardından bugün Tokyo saati ile 15:49’da ton başına 6,690 dolardan işlem gördü. Aralık vadeli bakır kontratı New York’ta yüzde 0.3 gerileyerek pound başına 3.0275dolar oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)