E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır düşüşünü sürdürüyor---

Bakır düşüşünü sürdürüyor

Bakır düşüşünü sürdürüyor
24 Şubat 2015 - 12:48 borsagundem.com

Bakır, stokların bir yılın en yüksek seviyesinde ulaşmasıyla düşüşü 3. güne taşıyor

Bakır, stokların bir yılın en yüksek seviyesinde ulaşmasıyla ve dünyanın en büyük tüketicisi Çin’den gelen talebin yavaşladığını gösterebilecek veri öncesinde düşüşü 3. güne taşıyor.

Bakır, 17 Şubat’tan bu yana en düşük seviyeden kapanış yapmasının ardından yüzde 0.6 kadar geriledi. Londra Metal Borsası (LME) tarafından takip edilen stoklar Pazartesi günü açıklanan verilere göre 299,675 ton ile Şubat 2014’ten bu yana en yüksek seviyeye ulaştı ve bu yıl yüzde 69 yükseldi. Çin’in imalat sanayi verisinin Çarşamba günü açıklanması öncesinde Bloomberg News anketine katılan analistler, ülkenin imalat sanayinin Şubat ayında da daralarak düşüşü 3. aya taşıyacağı tahmininde bulunuyor. Çin piyasaları, 18 Şubat’ta başlayan Lunar Yeni Yıl tatilinin ardından Çarşamba günü yeniden açılacak.

Sydney’deki Fat Prophets analistlerinden David Lennox, “LME stokları artış gösteriyor. Çin’in durumunu bekleyip göreceğiz” dedi.

Üç ay vadeli  bakır kontratı LME’de yüzde 0.6 düşerek Hong Kong saati ile 15:07’de ton başına 5,639.50 dolardan (pound başına 2.56 dolar) alıcı buldu. Mayıs vadeli bakır kontratı New York’ta yüzde 0.7 gerileyerek pound başına 2.5685 dolara indi.

Alüminyum yüzde 0.6 kadar artış ile 4 günden bu yana ilk kez yükseldi. LME tarafından izlenen stoklar Mayıs 2009’dan bu yana en düşük seviyeye geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)