E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır Çin'le düşüşte---

Bakır Çin'le düşüşte

Bakır Çin'le düşüşte
28 Ağustos 2014 - 10:23 borsagundem.com

Bakır, Çin’in sanayi karının yavaşlaması ve ABD’nin ekonomik genişleme verisi öncesinde 1 haftanın en düşüğüne yakın seviyeden işlem görüyor

Tüketici Güven Endeksi, ağustosta geçen aya göre yüzde 0,9 azaldı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen Tüketici Eğilim Anketi verilerinden hesaplanan Tüketici Güven Endeksi ağustos ayı sonuçları açıklandı.

Buna göre endeks, ağustos ayında geçen aya göre yüzde 0,9 azaldı. Temmuzda 73,9 olan endeks, ağustos ayında 73,2'ye geriledi.

Tasarruf etme ihtimali azaldı

Gelecek 12 aylık dönemde tasarruf etme ihtimali endeksi, geçen aya göre yüzde 5,5 azaldı. Temmuzda 25 olan endeks, ağustos ayında 23,7 değerine düştü. Bu düşüş, tüketicilerin gelecek 12 aylık dönemde tasarruf etme ihtimallerinin bir önceki aya göre azaldığını gösterdi.

İşsiz sayısı beklentisi azaldı

Gelecek 12 aylık dönemde işsiz sayısı beklentisi endeksi yüzde 4,2 azalarak, 77,7 değerine düştü. Bu azalış, işsiz sayısında artış bekleyenlerin oranındaki artıştan kaynaklandı.

Hanenin maddi durum beklentisi arttı

Hanenin gelecek 12 aylık döneme ilişkin maddi durum beklentisi endeksi geçen aya göre yüzde 0,7 arttı. Temmuzda 91,1 olan endeks değeri, ağustos ayında 91,7 oldu.

Bu artış, gelecek 12 aylık dönemde hanenin maddi durumunun daha iyi olacağını bekleyenlerin oranının artmasından kaynaklandı.

Genel ekonomik durum beklentisi arttı

Temmuzda 98,4 olan genel ekonomik durum beklentisi endeksi, yüzde 1,5 artarak, ağustos ayında 99,8 oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)