E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır bir haftanın dibinde---

Bakır bir haftanın dibinde

Bakır bir haftanın dibinde
26 Aralık 2014 - 10:22 borsagundem.com

Bakır, Şanghay Vadeli İşlemler Borsası’nda Çin’in yarın açıklanacak olan sanayi sektörü karı verisi öncesinde 1 haftanın en düşük seviyesine geriledi

Bakır, Şanghay Vadeli İşlemler Borsası’nda Çin’in yarın açıklanacak olan sanayi sektörü karı verisi öncesinde 1 haftanın en düşük seviyesine geriledi. Londra Metal Borsası (LME) bugün tatil dolayısıyla kapalı olacak.

Bakır Şanghay’da yüzde 0.3 gerileyerek ton başına 45,510 yuandan (7,328 dolar) işlem gördü ve 19 Aralık’tan bu yana en düşük seviyeden kapanış yaptı. Dünyanın en büyük sanayi metali tüketicisi Çin, Kasım ayı için sanayi sektörü karı verisini açıklayacak. Endeks, Ekim ayında 2 yılın en sert düşüşünü kaydederek parasal koşulların genişletilmesine yönelik ihtiyaca işaret etmişti. Çin, konu ile ilgili bilgi sahibi kişilerin ifadelerine göre, bankaların bazı mevduatlar için ayırması gereken zorunlu karşılığı geçici olarak kaldırmayı planlıyor. Dünyanın ikinci en büyük ekonomisi olan Çin’in söz konusu girişimi, ülke ekonomisindeki yavaşlama ile birlikte kredileri destekleme çabalarına işaret ediyor.

Shanghai Cifco Futures Co. analistlerinden Fang Junfeng, “Piyasa, Londra’nın kapalı olması ve çoğu traderın tatilde olması dolayısıyla yön bulamıyor. Çin’in sanayi sektörü karının fiyatları desteklemesi düşük bir ihtimal” dedi.

Mart vadeli bakır kontratı Şanghay borsasında bu hafta büyük bir değişiklik göstermedi. Fiyatlar bu yıl yüzde 13 geriledi ve ikinci yıllık kaybı kaydetmeye hazırlanıyor. Mart vadeli kontrat, New York Comex’te pound başına 2.8545 dolar seviyesinde yatay seyrediyor.

Şanghay’da alüminyum yükselirken, çinko ve kurşun geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)