E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır 2 ayın zirvesinde---

Bakır 2 ayın zirvesinde

Bakır 2 ayın zirvesinde
26 Mart 2015 - 11:55 borsagundem.com

Bakır, Şili'deki madenlerin kapanmasının ardından 2 aydan uzun bir sürenin en yüksek seviyesine ulaştı

Bakır, dünyanın en büyük bakır üreticisi Şili'deki şiddetli yağmurların etkisi ile madenlerin kapanmasının ardından 2 aydan uzun bir sürenin en yüksek seviyesine ulaştı. Bakırda, sanayi metallerindeki yükselişlere öncülük etti.

Bakır yüzde 1.8 artış gösterdi. Şili’nin kuzeyinde bulunan Atacama Çölü’nde görülen yağışlar nedeniyle yollar kapanırken, kasabaları sel bastı ve dünyanın en büyük bazı bakır madenleri kapatılmak durumunda kaldı. Dünyanın en büyük bakır üreticisi Codelco, Chuquicamata ve Radomiro Tomic madenleri dahil olmak üzere Atacama’daki tüm madenlerini kapattığını açıkladı.

Shanghai Cifco Futures Co. analistlerinden Fang Junfeng “Bakır stok beklentileri Şili'de madenlerin kapatılması üzerine revize edildi. Piyasa kuzey yarım kürede tüketimin zirve yapacağı bir döneme giriyor” şeklinde konuştu.

Yağmurlar sebebiyle Lundin Mining Corp., Candelaria madenini ve Pan Pacific Copper Co. da Caserones madenini kapattı. Antofagasta Plc ise Michilla ile Centinela madenlerini kapattığını duyururken, en büyük madeni olan Los Pelambres'in faaliyeti sürdürdüğünü belirtti.

Üç ay vadeli bakır kontratı, Londra Metal Borsası'nda (LME) 6,235 dolara kadar yükselerek 5 Ocak'tan bu yana en yüksek gün içi seviyeye ulaştı ve Şanghay saati ile 15:54'te ton başına 6,232 dolardan (pound başına 2.83 dolar) işlem gördü. Fiyatların bu hafta yüzde 3 yükselmesiyle, bu yılki kayıplar yüzde 1.1 seviyesine geriledi.

Mayıs vadeli bakır kontratı New York, Comex'te yüzde 1.7 değer kazanarak pound başına 2.8405 dolara çıkarken, Şanghay'da da Haziran vadeli kontrat yüzde 0.6 yükselerek ton başına 43,930 yuandan (6,982 dolar) kapanış yaptı.

LME'de ise alüminyum, çinko, kalay, nikel ve kurşun yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)