E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBabacan: Dolardaki hareket sürebilir---

Babacan: Dolardaki hareket sürebilir

Babacan: Dolardaki hareket sürebilir
20 Aralık 2014 - 09:15 borsagundem.com

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, dolardaki değerlenmenin bir süre daha devam edebileceğini söyledi.

Sert iniş çıkışlarla piyasalarda kabus gibi hareket eden dolar için konuşan Başbakan Yardımcısı Babacan, Amerikan Merkez Bankası’nın (Fed) bundan sonra izleyeceği politikaların doların değerini etkileyecek bir numaralı faktör olduğunu söyledi. Her adımda rasyonel hareket edilmesi gerektiğini belirten Ali Babacan, “Genel anlamda doların değerlenmesi ile ilgili genel bir trend var. Bu trend bir süre daha devam edebilir. Bunun hızı ve dalga boyutları Amerikan Merkez Bankası’nın atacağı adımlara bağlı” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatansever21 Aralık 2014 16:08

    millet bahane arar bizimkiler ekmeğine yağ sürer yükseltmek için

  • metin metin20 Aralık 2014 15:48

    akp ,ABD fed'e du etsin 12 yıl ekonomide yalancı baharla gitti.artık abd basdığı dolarları faiz artırması ile birlikte yeşil dolarlar abd yolcusu almaya başlayaçak,akp nin ekonomide yaptığı tahribat ortaya çıkaçak

  • VaTaNDaS20 Aralık 2014 10:31

    Taşa toprağa inşaat ve AVM kaynaklı büyümenin ne kadar tehlikeli ve yapay olduğunu çok yakında göreceğiz!! Yıllardır cari açık ile ilgili yapısal adım atılmadı. ABD deki düşük faiz ve genişlemeci para politikası sayesinde bol bol konut yaptık araplara sattık özelleştirmelerle bütçeyi idare ettik.. Bir yandan da bütün komşulara kabadayı siyaseti yürüttük!! Peki ABD faiz arttırınca ne olacak?? TL nin durumunu ve cari açığı asıl o zaman göreceğiz!!

  • Kaçan Grup20 Aralık 2014 09:34

    Sayın Babacan, iki ay önce orta vadeli plan açıkladınız, kur tahminleri "2014’te 2,17, 2015’te 2,28, 2016’da 2,37, 2017’de 2,44 TL.". Sayın Babacan biz bunları dinler unuturuz biz önemli değiliz, siz verdiğiniz tahminlere inanıyor musunuz?