E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında yatay seyir---

Altında yatay seyir

Altında yatay seyir
25 Kasım 2014 - 20:55 borsagundem.com

Altın, doların 5 yılın zirvesinden gerilemesinin ardından, yatay seyre döndü

Altın, doların 5 yılın en yüksek seviyesinden gerilemesinin alternatif talebi artırmasının ardından, yatay seyrediyor.

Dolar, 10 para biriminin yer aldığı sepet karşısında Mart 2009'dan bu yana en yüksek düzeyi görmesi sonrasında, yüzde 0.2 değer kaybetti. Altın fiyatları da, ABD ekonomisinin beklentinin üstünde büyüdüğünü gösteren verinin talebi azaltması nedeniyle, gerilemişti.

Altın, ABD ekonomisinin toparlanması sayesinde yükselen dolar ile, 2014'ün en yüksek seviyesinden yüzde 14 gerilerken, altın destekli ETF'lerde geçen hafta Mayıs 2009'dan bu yana en düşük seviyeyi gördü.

Şubat vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.2 yükselerek, New York saati ile 10:48'de ons başına 1,198.90 dolara çıktı. Kontrat daha önce yüzde 0.6 gerilemişti. Altın fiyatları, Çin, Japonya ve Avrupa'da merkez bankalarının teşvik hamlelerinin ardından, 21 Kasım'a kadarki iki haftalık sürede kazanç sağlamıştı.

Vadeli kontratlarda işlem hacmi, Bloomberg'in derlediği verilere göre, bu rapor yazıldığı sırada son 100 günün ortalamasının 2 katının üzerindeydi.

ABD ekonomisi tüketici harcamalarındaki daha yüksek artış ve iş dünyası yatırımları ile üçüncü çeyrekte beklentinin üzerinde büyüyerek, son 10 yılın en büyük altı aylık ekonomik büyümesini kaydetti. ABD ekonomisinin yıllıklandırılmış gayrısafi yurtiçi hasılası yüzde 3.9 artarken, bir önceki ayda yapılan hesaplama yüzde 3.5 düzeyindeydi. Bloomberg anketine katılan 81 ekonomistin bugünkü veri öncesinde tahmin medyanı yüzde 3.3'lük büyüme yönündeydi. ABD ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 4.6 büyürken, böylece 2003 yılından bu yana en büyük altı aylık büyüme kaydedilmiş oldu.

Mart vadeli gümüş kontratları yüzde 1.6 yükselerek ons başına 16.70 dolar oldu. 

Londra'da aracı kuruluş Marex Spectron'un değerli metaller müdürü David Govett, "Şükran Günü iki günlük bir tatil ve muhtemelen piyasa için biraz soluklanma, yapabilirse bu seviyelerde biraz konsolide olma ve Aralık ayının ne getireceğini görme zamanı," dedi ve "Açık bir şekilde, dolar önemli bir rol oynayacak ve eğer bu hareket olursa, değerli metal grubu da hareketlenecek" şeklinde görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)