E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında uzun pozisyonlar düşüşte---

Altında uzun pozisyonlar düşüşte

Altında uzun pozisyonlar düşüşte
07 Temmuz 2015 - 10:01 borsagundem.com

Halk arasında sözde güvenli liman olarak bilinen altın kaybettirmeye devam ediyor

Altın, yatırımcıların Yunanistan krizinin getirdiği risklere rağmen güvenli liman olarak bilinen altından sakınmaları ile birlikte gözden düştü. Altında yükseliş beklentisi ile açılan uzun pozisyonlar 2006’dan bu yana en düşük seviyeye geriledi.

Bloomberg tarafından derlenen verilere göre altın destekli exchange-traded fonlardaki (ETF) varlıkların değeri geçtiğimiz ay 300 milyon dolardan fazla geriledi. ABD’nin resmi verilerine göre para yöneticileri, altında 2006’dan bu yana en düşük seviyede net-uzun pozisyon tutuyorlar.

Yunan halkının referandumda kemer sıkma önlemlerine “Hayır” demesinin ardından Yunanistan’ın Euro Bölgesi’nde kalmak için bir plan ortaya koyması ile ilgili baskılar arttı. Altında volatilite gerilerken, fiyatlar 3 ayın en düşük seviyesine yakın seyrediyor. Spot altın 2011’de gördüğü rekor seviyesinden bu yana yaklaşık yüzde 40 değer kaybetti. Yatırımcılar altın karşısında hisse senedi ve doları tercih ediyorlar.

Altında net uzun pozisyonlar 30 Haziran’da sona eren haftada yüzde 558 gerileyerek 21,480 ile Ekim 2006’dan bu yana en düşük seviyeye indi. ETF'lerdeki varlıklar 6 Temmuz itibarıyla üst üste 6. seans düşüş gösterdi ve 1,589.3 tona geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)