E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında sert yükseliş---

Altında sert yükseliş

Altında sert yükseliş
26 Aralık 2014 - 22:10 borsagundem.com

Altın, Çin'deki teşvik söylentileri ile 2 haftanın en dik yükselişin kaydetti

Altın, dünyanın en büyük tüketicisi Çin'de teşviklerin artacağı söylentileri ile 2 haftayı aşkın bir sürenin en dik yükselişini kaydetti.

Çin, konu ile ilgili bilgi sahibi kişilerin ifadelerine göre, bankaların bazı mevduatlar için ayırması gereken zorunlu karşılığı geçici olarak kaldırmayı planlıyor. Dünyanın ikinci en büyük ekonomisi olan Çin’in söz konusu girişimi, ülke ekonomisindeki yavaşlama ile birlikte kredileri destekleme çabalarına işaret ediyor.

Altın, geçen ay Çin'in faiz indirimi ve Japonya'nın teşviki artırmasının ardından gördüğü 4 yılın en düşük seviyesinden, yüzde 6'ya yakın toparlandı. Bu adımlar enflasyon ABD'de Merkez Bankası Fed'in hedefinin altında kalmaya devam etse de, dünya genelinde artabileceği endişelerini artırdı.

Şubat vadeli altın kontratları NYComex'te yüzde 1.9 yükselerek yerel saatle 13:40'ta ons başına 1,195.39 dolar oldu. Fiyatlar son 3 seansta yüzde 1.9 gerilemişti. Tüm kontratlarda işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 55 altındaydı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)