E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında "Fed" baskısı sürüyor---

Altında "Fed" baskısı sürüyor

Altında Fed baskısı sürüyor
27 Temmuz 2015 - 07:34 borsagundem.com

Altın, Fed'in Eylül ayında faiz artırımına gidebileceği beklentisi ile yön bulmaya devam ediyor

Altın, ABD'de politika faizinin Eylül ayında artırılacağı beklentisi ile, 2012'den bu yana en uzun haftalık düşüş serisini gerçekleştirmesinin ardından kayıplarını korudu. Fed politika yapıcıları bu hafta bir araya gelecek. Palladyum değer kazandı.

Spot altın yüzde 0.4 düşüşle ons başına 1,094.50 dolara kadar düştükten sonra, Singapur saati ile 11:26'da 1,096.99 dolara geldi. Metal son beş hafta art arda düştü ve Cuma günü 1,077.40 dolar ile Şubat 2010'dan bu yana en düşük seviyesini gördü.

Altın bu yıl, ABD'de para politikasının sıkılaştırılacağı beklentisine bağlı olarak dolardaki yükseliş ve petroleden bakıra, emtia grubundaki sert düşüşle birlikte, yüzde 7.4 değer kaybetti. Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerine göre, Fed'in bu haftaki toplantısında faiz artırımına gitme olasılığı yok, ancak Eylül ayında faiz artırımı olasılığı yüzde 50'ye yükseldi.

Hong Kong'da UBS Group AG'nin varlık yönetimi biriminden emtia ve Asya-Pasifik döviz müdürü Dominic Schnider, Bloomberg Television'dan Rishaad Salamat'a yaptığı değerlendirmede, "Fed'in faiz artırımı kesinleştiğinde, aşağı bir hareket daha göreceksiniz," dedi ve "Fed'in yılın ikinci yarısında faiz artırımına gideceği çok açık" şeklinde görüş bildirdi.

Schnider, UBS'im altının kısa vadede 1,050 doalra düşeceği tahmininde bulunduğunu söyledi. Melbourne'de IG Ltd. stratejisti Evan Lucas, bugün müşterileri için hazırladığı bilgilendirme notunda, altının altı hafta içinde 1,000 dolar seviyesine gerileyebileceğini kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)