E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın yükselişini sürdürüyor---

Altın yükselişini sürdürüyor

Altın yükselişini sürdürüyor
28 Ağustos 2014 - 09:40 borsagundem.com

Altın, Ukrayna'da artan tansiyon ve dolardaki zayıflamanın etkisi ile yükselişini üçüncü güne taşıdı

Altın, Ukrayna'da artan tansiyon ve dolardaki zayıflamanın, güçlenen ekonomi dolayısıyla ABD'de faizlerin beklenenden daha önce artırılabileceği beklentisine ağır basması sonucu, yükselişini üçüncü güne taşıdı.

Spot altın yüzde 0.3 yükselerek, Singapur saati ile 11:12'de, ons başına 1,286.30 dolara çıktı. Metal 21 Ağustos'ta, Fed'in son toplantısının tutanaklarının politika yapıcıların faizleri algılanandan daha önce yükseltebileceğini işaret etmesinin ardından 1,273.14 dolara gerileyerek 18 Haziran'dan bu yana en düşük seviyesini gördü. 

ABD, Rusya'nın Ukrayna'da ayrılıkçı isyancıları kullanarak bir karşı saldırı yönetiyor olabileceğini kaydetti. ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Jen Psaki, dün Washington'da yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın doğu bölgesindeki çatışmaların daha önce barışın hakim olduğu yerlere de sıçramakta olduğunu kaydetti. ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, önceki iki günde yüzde 0.3 gerilemesinin ardından bugün de yüzde 0.1 düşerek 1,026.58'e indi. 

Beijing'de Capital Futures Co. analistlerinden Liu Xu, bugünkü raporunda, "Yatırımcılar Ukrayna'da artmakta olan tansiyonu dikkatli gözlerle izlemeye devam etti," dedi ve "Jeopolitik sorunlar, altına yönelik güvenli liman alımlarını artmasına yardımcı oldu" şeklinde görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)