E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın yükseldi yastıkaltı boşaldı---

Altın yükseldi yastıkaltı boşaldı

Altın yükseldi yastıkaltı boşaldı
15 Kasım 2010 - 10:23 borsagundem.com

ALTIN fiyatlarının uluslararası piyasadaki artışı Türkiye’de de Cumhuriyet Altını’nı 435 TL’ye çeyrek altını da 110 TL’ye kadar yükseltti

Son dönemde altın fiyatlarındaki rekor tırmanış devam ederken yükselişi fırsat bilen vatandaşlar soluğu kuyumcularda alıyor. Türkiye’deki altın piyasasının kalbi Kapalıçarşı’ya gelen müşteriler alış işleminden çok satmayı tercih ediyor. Kapalıçarşı da yastıkaltı altınlarını bozdurmak üzere gelen müşterilerin uğrak yeri. İşte Kapalıçarşı’dan altın manzaraları:

Vatandaş altın almıyor aksine satıyor

Reşit Özmen (59- Efes Kuyumculuk):


Altın fiyatları yükseldiği için 2 gündür satışlar durgun. Satış işlemleri var yok arasında birşey. Saat 14 hâlâ siftah yapamadık. Vatandaş artışla berber alışverişi kesti. Dünya borsalarındaki oynamalar altın fiyatlarını doğrudan etkiliyor. Göründüğü kadarıyla altındaki yükseliş devam edecek.

Eskiden altın aniden yükselir ve aniden düşerdi. Ama yaklaşık 1.5 yıldır yavaş yavaş istikrarlı bir şekilde yükselerek kalıcı oldu. Fiyatlar duraklarsa vatandaş yatırım amaçlı yine en çok altın alır. Vatandaşlar altını almak yerine ellerinde varsa satmayı tercih ediyor.

Halk artık piyasayı, ekonomiyi çok iyi takip ediyor. Sürekli arayıp fiyat soruyorlar. Fiyat yükselince almamak gerektiğini düşünüyorlar.

Yükseliş durgunluk getirdi

Ali Sözen (62- Sarraf):


Alanda satan da kararsız. Satışlar tek tük. Fiyatlar durunca satışlar tekrar kıpırdar. Ama altın yükselmeye devam edeceğe benziyor. Devamlı yükseldiğinden satışlarda genel bir durgunluk vardı. Bu gidişle Cumhuriyet Altını 470, çeyrek altın 115 TL olur. Bugün çeyrek altını 102 TL’ye alıyoruz 105 TL’ye satıyoruz.Cumhuriyet altınını ise 420 TL’ye alıyor, 425 TL’ye satıyoruz.

Pahalı da olsa alacağım düğünüm var

Gülnur Bıyık (46-Müşteri): Düğünümüz var oğlum için altın almam gerekiyor. Elimdeki yarım altınları verip Cumhuriyet altını almak istiyorum. Fiyat araştırması için Kapalıçarşı’ya geldim. Fiyatlar çok yükseldi ama pahalı da olsa düğün için altın almak zorundayım.

Çeyrek alan olmuyor

Mehmet Karaca (29-İrem Kuyumculuk):


Altın fiyatları yükseldi çeyrek altın alan olmuyor. Müşteri yarım altın soruyor. Çeyrek altını 101 liraya alıyoruz 105 liraya satıyoruz. Cumhuriyet altınını 420 liraya alıyor 427 liraya satıyoruz. Cumhuriyet altını yıl sonu en fazla 470 lirayı görür. Fiyatlar bir yükselir bir geriler her zaman böyle olmuştur.

Gümüşün de yıldızı parlıyor

Muharrem Adıyaman (23- Gümüşçü):


Gümüş fiyatları altın gibi yükseliyor. Altına oranla yüzde 25 daha fazla değerlendi. Fiyatlar yükselse de kazancımız aynı. Hatta zararımız bile oluyor çünkü müşteri indirim bekliyor eski fiyatları arıyor. Yurtdışı piyasaları otomatikman yansıyor, dolar düştükçe gümüş değerleniyor.

Cumhuriyet Altını 500 TL seviyesini görür

Adnan Kapıkaya (39- Kapalıçarşı Ayaklı Borsası):


Cumhuriyet altını 6 ay içerisinde 490-500 TL olacaktır. Fed’in 600 milyar dolar karşılığı tahvil alacağı garantilenince ve her ay piyasaya 75 milyar dolar süreceğinden dolayı uzun süre ABD’de faizler düşük kalacak bu da enflasyona yansıyacak. Emtialar ve petrolün güçlü olması fonların iştahını biraz daha kabartıyor. 6 ay içerisinde enflasyonun yüksek kalmasının altına pozitif yansıyacağını, euronun tekrar 1.30-1.45 bandına geleceğini, altının onsunun 1.600 doları test edeceğini tahmin ediyorum. Cumhuriyet altınının 500 lirayı geçeceğini söyleyebiliriz. Dolar bazında yükseliş sürecek TL bazında da has altın 74 lirayı görecek. Bu günlerde altına yatırımı olanlara satış tavsiye ediyoruz.

Oğlumun sünnet takılarını bozdurdum

İbrahim Akyel (52-Müşteri):


Oğlumun sünnet düğününde toplanan takıları getirdim. Altın fiyatlarının bu kadar yükselmesi insanı cezbediyor. Zaten satacaktım fırsat oldu altın değerlenince de şimdi bozdurdum. Parayı bankaya oğlumun hesabına yatıracağım.

Bu fiyattan altın alınmaz ama bozdurulur

Gülhan Gençol (26-Müşteri):


Tabiri caizse yastıkaltı altınlarımı satıyorum. Bu sıralar tam zamanı altının gramı 64 lira. Daha da yükseleceğini tahmin etmiyorum. Altın alınmaz ama bozdurulur. İhtiyacım olmadığı halde bozduruyorum. Yalnız düğünlere gittiğimde çeyrek yerine yarım altın takıyorum. Artık adet böyle oldu.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)