E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın toparlanma eğiliminde---

Altın toparlanma eğiliminde

Altın toparlanma eğiliminde
03 Eylül 2014 - 08:35 borsagundem.com

Altın, fiyatların Haziran’dan bu yana en düşük seviyelere yaklaşmasının satın alımları destekleyeceği düşüncesiyle alımlar artışa geçti

Altın, fiyatların Haziran’dan bu yana en düşük seviyelere yaklaşmasının satın alımları destekleyeceği spekülasyonları ile 4 günden bu yana ilk yükseliş kaydederken yatırımcılar ABD toparlanan ekonomisini ve borçlanma maliyetleri görünümünü değerlendiriyor.

Spot altın, yüzde 0.2 kadar yükselerek ons başına 1,268.01 dolar oldu ve Singapur saati ile 11:25’te 1,266.48 dolardan işlem gördü. 14 günlük RSI dün 33.6 ile 3 ayın en düşük seviyesine geriledi. 30’un altındaki rakamlar teknik tablolar üzerinde çalışan bazı traderlar için fiyatların yükseleceğine işaret ediyor.

Altın fiyatları, ABD’de imalat sanayinin Mart 2011’den bu yana en yüksek seviyeye ulaşmasının ardından dün 1,262.60 dolara gerileyerek 17 Haziran’dan bu yana en düşük seviyeye geriledi. Bloomberg Spot Dolar Endeksi bugün 7 ayın en yükseğine yakın seviyede seyrediyor. 5 Eylül’de açıklanacak olan verinin ABD’de istihdamın Ağustos ayında 200.000’den fazla artarak üst üste 7. ayda da yükseliş göstermesi bekleniyor.

Nanhua Futures Co. Xia Yingying, “Altın doların yükselmesi ile güç kaybetti. Dikkatler şu an ABD istihdam verisine odaklanıyor. Fiyatların aşırı düşük görünmesinden dolayı satın alımlar gerçekleşebilir” ifadelerini kullandı.

Altın, ABD ekonomisinin ilerlemesiyle birlikte Fed’in teşvikleri azaltacağı beklentileri ile geçtiğimiz yıl yüzde 28 geriledi. Fed’in 6. kez tahvil alımlarını düşürdüğü son toplantı tutanakları, politika yapıcıların faiz oranlarını beklentilerden önce artırabileceği sinyali vermişti. Altın fiyatları, Orta Doğu ve Ukrayna’daki gerilimlerin güvenli varlıklara talebi desteklemesi ile bu yıl yüzde 5.4 ralli yaptı.  

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)