E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın siyasi gelişmeleri takip ediyor---

Altın siyasi gelişmeleri takip ediyor

Altın siyasi gelişmeleri takip ediyor
23 Nisan 2014 - 12:14 borsagundem.com

ABD ekonomisindeki düzelmelere rağmen altın Ukrayna'dan gelecek olan haberlere yoğunlaştı

Amerikan ekonomisindeki ilerlemelere karşı, Ukrayna'daki gerilim ve Çin'in talebinin arttığı sinyalleri değerlendirilirken, altın 10 haftanın en düşüğünün üzerinde işlem gördü. En büyük ETF'deki varlıklar 12 haftanın en düşüğünde kaldı.

Spot altın, dün 6. gününde de düşerek 1,277.69 dolardan 11 Şubat'tan bu yana en düşüğünü görmesinin ardından bugün Singapur saatiyle 14:31'te ons fiyatı 1,283.81 dolardan 1,284.63 dolara çıktı. Bloomberg jenerik fiyatlamasına göre, 7. gününde de düşüş kaydetmesi Mayıs'tan bu yana en uzun süreli kayıp dönemi olacak.

Dünyanın en büyük ekonomisinin toparlanmasının, Fed'in teşvikleri azaltacağı beklentisine neden olması 2013'te altının 12 yıllık boğa koşusunu sonlandırsa da, altın fiyatları bu yıl Ukrayna'daki huzursuzluğun güvenli varlık talebini artırmasıyla yüzde 6.9  ralli yaptı. En büyük altın tüketicisi Çin'de, Şanghay'daki gösterge spot külçe kontratlarının işlem hacmi 2. gününde tırmanarak, 5 haftanın zirvesine çıktı.

ABD'den gelen pozitif ekonomik verilerin altın üzerinde baskı oluşturduğunu söyleyen Wing Fung Financial Group'un araştırma müdürü Mark To, "Yatırımcıların Ukrayna-Rusya gerilimini yakından takip etmesiyle fiyatlar güvenli varlık desteği buluyor. Fiziki ilgi de fiyatlardaki düşüşün etkisiyle artıyor" dedi.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın Kiev ziyareti sonrasında, Rusya'nın Ukrayna'nın doğusunda tansiyonu düşürme anlaşmasının bozulmasıyla Ukrayna Devlet Başkanı güvenlik güçlerine doğudaki RUs yanlısı güçlere karşı saldırılara yeniden başlamaları çağrısında bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Dünya23 Nisan 2014 16:10

    Hep bir bahane kimin altında yüklü pozisyonu varsa yukarı taşımak için herşeyi yapıyorlar yakında insanlar nefes alıyor altını emtiaları yükseltelim diyecekler.