E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın iki ayın düşüğüne ilerliyor---

Altın iki ayın düşüğüne ilerliyor

Altın iki ayın düşüğüne ilerliyor
22 Ağustos 2014 - 09:43 borsagundem.com

Altın, Fed Başkanı Yellen'ın konuşması öncesi iki ayın en düşük seviyesi yakınında seyretti

Altın, yatırımcıların Fed Başkanı Janet Yellen'ın bugün merkez bankacıların toplantısında yapacağı konuşmayı beklemeleri ile birlikte, ABD'de faizlerin yükselmeye hazırlandığı spekülasyonuna bağlı olarak, iki ayın en düşük seviyesi yakınında işlem gördü. Gümüş altıncı haftayı da kayıpla geçerek, bir yılı aşkın sürenin en uzun süreli haftalık kayıp serisini gerçekleştirmeye yönlendi. 

Spot altın, dünkü seviyesi olan ons başına 1,276.78 dolardan, bugün Singapur saati ile 11:43'te, 1,278.93 dolara geldi. Fiyatlar dün 1,273.14 dolar ile 18 Haziran'dan bu yana en düşük seviyesini gördü. Metal bu hafta, Fed'in son toplantısının tutanaklarının politika yapıcıların faizleri beklenenden daha önce artırabileceğini işaret etmesi ve bunun sonucu doların önemli paralar karşısında son altı ayın en yüksek seviyesine çıkmasının da etkisi ile yüzde 2 değer kaybetti. 

ABD merkez bankasının, ekonomideki iyileşme ile birlikte, teşvikleri azaltacağı spekülasyonu, altının geçen yıl yüzde 28 değer kaybetmesine neden oldu. Fed'in 20 Ağustos'ta yayınlanan tutanaklarına göre, bazı politika yapıcıları, gösterge faizin kayda değer bir süre daha düşük tutulmasına ilişkin rehberlikten artan oranda rahatsızlık duyuyor. ABD'de borçlanma maliyetleri, dünyanın en büyük ekonomisinde büyümeyi desteklemek ve işsizlik oranını düşürmek için, Aralık 2008'den bu yana sıfır seviyesi yakınında tutuluyor. 

Çin'in borsaya kote en büyük aracı kurumunun bir birimi olan CITICS Futures Co. analisti Zhu Runyu, "Yatırımcılar, iyileşen makroekonomik ortamın faiz oranlarının yakında yükseltileceği beklentilerini güçlendirmesi sonucu, altın varlıklarını aşağı yönde ayarlamaya devam ediyor" dedi.

Yellen bugün, Kansas City Fed'in Jackson Hole, Wyoming'de düzenlediği sempozyumda konuşacak. Yellen'ın konuşmasında istihdam piyasasına ilişkin gelişmelerden bahsetmesi bekleniyor. resesyon öncesi dönem olan 2004-2007 arası aylık ortalama 162,000 artan tarım dışı istihdam bu yıl ortalama 230,000'lik bir çıkış gerçekleştirdi. Ancak uzun dönemli işsizlik, iş arayanların arasında daha büyük bir pay tutuyor.

Hisselerde Ralli

Dün açıklanan veriler, ABD'de konut satışlarının beklenmedik bir şekilde yükseldiğini ve imalat sanayinin hızlandığını gösterdi ve teşviklerin azaltılmasının devam edilmesine ilişkin durumu desteklerken, hisse senetlerinin ralli yapmasına yardımcı oldu. Fed son altı toplantısının her birinde aylık varlık alımlarını 10'ar milyar dolar düşürdü. 

Metal, Orta Doğu ve Ukrayna'daki gerginliklerin güvenli liman alımlarını desteklemesi sonucu, bu yılın halen yüzde 6.4 yükselmiş durumda. İsrail dün 3 komutanı öldürmesinin ardından, hamas liderlerini hedef almaya devam edeceğini açıkladı. ABD, militan İslam Devleti'nin, bir Amerikalı gazetecinin kafasının kesilerek öldürülmesinin ardından, "yakın tehdit" oluşturduğunu kaydetti. Rusya'dan insani yardım taşıyan bir konvoy, Ukrayna sınırından geçiş yapmak üzere.

Aralık vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.3 yükselerek ons başına 1,279.50 dolara yükseldi. CME Group Inc., Comex'teki altın işlemlerinde, teminat miktarını, bugün kapanış itibariyle, spekülatörler için minimum nakit hesabını yüzde 15 düşürerek ons başına 5,060 dolara indirdi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)