E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın gerilemeye devam ediyor---

Altın gerilemeye devam ediyor

Altın gerilemeye devam ediyor
02 Eylül 2014 - 07:58 borsagundem.com

Altın, yatırımcıların Ukrayna gerilimi karşısında küresel ekonomik görünümü değerlendirmeleri ile düşüşü 3'ncü güne taşıyor

Altın, yatırımcıların Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan gerilim karşısında küresel ekonomik görünümü değerlendirmeleri ile 1 haftanın en yükseğinden gerilemeyi sürdürerek düşüşü 3. güne taşıyor. Paladyum 13 yılın en yüksek seviyesinden düşüş kaydetti.

Spot altın, yüzde 0.2 değer kaybederek ons başına 1,282.96 dolar oldu ve Singapur saati ile 09:50’de 1,283.66 dolardan işlem gördü. Kıtymetli metal, 28 Ağustos’ta 1,296.61 dolar seviyesine ulaşarak 20  Ağustos’tan bu yana en yüksek seviyeyi gördü ve geçtiğimiz hafta, ABD ve AB’nin Rusya’nın Ukrayna sınırını ihlal ettiğini açıklaması ile 3 haftanın ilk haftalık yükselişini kaydetti.

Altın, istikrarsız küresel ekonomik toparlanma işaretlerinin ve Ukrayna’daki tansiyonun güvenli liman varlıklarına talebi desteklemesi ile 21 Ağustos’ta 2 ayın en düşük seviyesinden yükseldi. ABD ekonomisi, konuttan istihdama ilerleme işaretleri göstererek doları desteklerken, Çin ve Euro Bölgesi’nde imalat sanayi Ağustos ayında beklentilerin üzerinde yavaşladı. Ukrayna dün ülkenin doğu bölgelerinde çatışmaların artığı uyarsında bulundu.

Çin merkezli Yondan Futures Co. analistlerinden Yang Xi, “Avrupa ve Çin ekonomileri yavaşlarken ABD ekonomisinin toparlanmaya devam etmesi ile küresel para politikaları farklılık göstermeyi sürdürecek. Doların yükselmesi ile altın gerilerken diğer yandan jeopolitik olaylar ile güvenli liman varlıklarına talep destekleniyor” diye konuştu.

Aralık vadeli altın kontratları New York Comex’te, 29 Ağustos’ta 1,287.40 dolar iken bugün ons başına 1,284.40 dolardan işlem gördü.

Paladyum yüzde 0.2 düşüş ile ons başına 906.60 dolar oldu. Fiyatlar, dünyanın en büyük paladyum üreticisi Rusya’ya yaptırımlar artacağı öngörüleri ile dün 912.26 dolar seviyesine tırmanarak Şubat 2001’den bu yana en yükseğe ulaştı.

Spot gümüş, dün 19.47 dolar iken bugün ons başına 19.445 dolardan alıcı buldu. Platin 1,424 dolardan ons başına 1,423.38 dolar seviyesine geldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)