E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın fiyatları düşüşü sürdürüyor---

Altın fiyatları düşüşü sürdürüyor

Altın fiyatları düşüşü sürdürüyor
28 Temmuz 2014 - 10:53 borsagundem.com

Yatırımcıların ABD ekonomisi ile Rusya ve Gazze'deki durumlara ağırlık vermesi üzerine altın geriliyor

Altın Mayıs'tan bu yana ilk üst üste iki haftalık düşüşün ardından, yatırımcıların ABD ekonomisi ile Rusya ve Gazze'deki durumlara ağırlık vermesi üzerine geriliyor. Gümüşde değer kaybederken, platin yükseliyor. Spot altının onsu yüzde 0.4 kadar gerileyerek 1,301.49 doları görmesinin ardından, Singapur saati ile 14:15'te 1,305.40 dolar oldu. Altın 25 Temmuz'da yüzde 1.1 yükselerek son bir haftanın en dik artışını kaydetmişti. 

Fiyatlar, ABD'de işsizlik başvurularının sekiz yılın en düşüğüne gerilemesi üzerinde küresel çapta hisselerin yükselmesi ve doların Mart'tan bu yana en büyük haftalık kazancı sağlamasıyla geçtiğimiz haftayı düşüşle tamamladı. Bloomberg Spot Dolar Endeksi büyük bir değişiklik yaşamazken, geçtiğimiz hafta yüzde 0.5 güçlenmişti. Aralık vadeli altın kontratları ise New York'ta yüzde 0.2 yükselerek 1,307.50 dolar olurken, yükselişi ikinci güne taşıyor. ABD hükümet verilerine göre, para yöneticileri 22 Temmuz haftasında long pozisyonları yüzde 3.1 artırdılar. 

IMF verilerine göre Rusya, Kazakistan ve Meksika gibi ülkelerde merkez bankaları altın rezervlerini artırırken, Almanya azalttı. 26 Temmuz'da IMF'in web sitesinden yayınlanan rakamlara göre Kırgızistan, Tacikistan, Sırbistan, Yunanistan ve Ekvador'da da Haziran'da altın rezervleri arttı. Spot gümüş yüzde 0.6 değer kaybederek ons başına 20.6240 dolar oldu. Platin yüzde 0.4 yükseldi ve ons başına 1,484.50 dolardan işlem görüyor. Paladyumun onsu ise yüzde 0.1 artışla 881.08 dolarda.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)