E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın düşüşünü sürdürmeye devam ediyor---

Altın düşüşünü sürdürmeye devam ediyor

Altın düşüşünü sürdürmeye devam ediyor
27 Kasım 2015 - 07:13 borsagundem.com

Altın, ABD'de faizin bu yıl artırılacağı beklentilerinin güçlenmesinin doları desteklemesi ile birlikte düşüşünü 6. haftaya genişletmeye yöneldi

Altın, ABD'de yıl sonuna kadar borçlanma maliyetlerinin artırılacağı beklentilerinin doları desteklemesi ve bunun sonucu metale ilginin azalmasının etkisi ile düştü.

Spot altın yüzde 0.4 düşüşle, Singapur saati ile 11:00'de ons başına 1,068.36 dolara geriledi ve üst üste altıncı haftayı da kayıpla geçmeye yöneldi. Bu Ağustos ayından bu yana en uzun süreli haftalık kayıp serisi olacak.

Metal, verilerin ABD ekonomisinin güçlenmekte olduğunu işart etmesi ile birlikte dikkatlerini Fed'in faiz artırıma çevirmeleri ile birlikte Şubat 2010'dan bu yana en düşük seviyesi yakınında işlem görüyor. Bloomberg tarafından takip edilen vadeli işlem verileri, Fed'in Aralık toplantısında faiz artırma olasılığını yüzde 72 olarak gösteriyor. Bu olasılık Ekim sonunda yüzde 50 seviyesindeydi. 

Şanghay Altın Borsası'nda yüzde 99.99 saflıktaki altının gram fiyatı yüzde 0.5 düşerek 220.80 yuana (ons başına 1,074 dolar) geriledi. Spot gümüş yüzde 0.8 ve palladyum yüzde 0.7 geriledi. ABD piyasaları dün Şükran Günü nedeniyle kapalıydı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)