E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın düşüşe geçti---

Altın düşüşe geçti

Altın düşüşe geçti
17 Nisan 2015 - 09:15 borsagundem.com

Altın, bugünkü ABD tüketici fiyatları endeksi verileri öncesi haftayı kayıpla geçmeye yöneldi

Altın, Fed'in 2006'dan bu yana ilk faiz artırımına ne zaman başlayacağına ilişkin yatırımcılara bir fikir verebilecek olan ABD tüketici fiyatları verileri öncesi, haftayı kayıpla geçmeye yöneldi. 

Spot altın, Perşembe günkü seviyesi olan ons başına 1,198.55 doalrdan bugün Singapur saati ile 11:14'te 1,197.85 dolara geldi. Metak bu haftayı yüzde 0.8 ile geçmeye yöneldi ve bu durumda, 13 Mart ile biten haftadan bu yana ilk kez haftalık bazda kayıp gerçekleştirmiş olacak. Altın şanghay'da geri çekildi. 

Traderlar, ABD ekonomisinin borçlanma maliyetlerinde artışa gidilmesini makul kılacak denli güçlü olup olmadığını anlayabilmek için ekonomik verilere bakıyorlar. Yüksek faizler, yatırımcıların hisse senetleri gibi daha iyi hetiri beklentisine sahip varlıklara yönelmesini sağlatarak, yatırımcısına genellikle yalnızca fiyat artışları yoluyla getiri sağlayan altının cazibesini azaltıyor. ABD'de dün açıklanan ve konut başlangıçlarının tahmin edilenden daha az yükseldiğini ve Philadelphia bölgesinde ekonomik koşulların iyileştiğini gösteren verilerin ardından, bugün tüketici fiyatları verileri açıklanacak. 

Singapur'da Phillip Futures Pte yatırım analisti Howie Lee, "Altının bugünlerdeki en önemli özelliği, bu ayın sonundaki Fed toplantısının beklenmesi ile birlikte, 1,200 dolar civarında seyretmesi," dedi ve "Yetkililer de dün kamuoyunda tartışılıyordu, zira bunların çoğu verilere bağlı kalacaklarını işaret etmeye devam ediyorlar" şeklinde görüş belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)