E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın düşüşe geçti---

Altın düşüşe geçti

Altın düşüşe geçti
29 Ağustos 2014 - 14:26 borsagundem.com

Altın, Ukrayna krizi karşısında ABD'nin olumlu gelen ekonomik verilerini değerlendirmeleri ile 4 günden bu yana ilk kez düşüş gösteriyor

Altın, yatırımcıların Ukrayna krizi karşısında ABD ekonomisinin ilerleme kaydettiğine yönelik işaretleri değerlendirmeleri ile 4 günden bu yana ilk kez düşüş gösteriyor.

ABD ve Avrupa güçleri Ukrayna’ya katılarak Rusya’yı saldırılarla ilgili kınadı. Kiev’de Ukrayna hükümetinin ayrılıkçılara yönelik karşı saldırı hazırlıkları yaptığı belirtiliyor. Rusya'nın kendi eylemlerinin sonucu olarak ve ABD, AB ve uluslararası ortakların uyguladığı yaptırımlar nedeniyle ülkenin soğuk savaştan bu yana hiç bu kadar izole hale gelmediğine işaret eden Obama, "Rusya'nın Ukrayna içlerine devem eden istilası, Rusya için sadece daha fazla bedel ve sonuçlar getirecektir" değerlendirmesinde bulundu.

Altın, tahminleri aşan ABD büyüme verisinin Fed’in borçlanma maliyetlerini tahminlerden önce artıracağı beklentilerinin yükselmesi ile 21 Ağustos’ta 2 ayın en düşük seviyesi olan ons başına 1,273.14 dolardan yükseldi ve bu ay yüzde 0.2 artış gösterdi. ABD ekonomisi ikinci çeyrekte beklentilerin üzerinde genişledi. Konut satışları artarken, tüketici güveni yükseldi.

New York’ta bulunan INTL FCStone Inc. analistlerinden Edward Meir, “Altın’ın daha fazla yükselmesi için Ukrayna’da daha fazla çalkantı veya gerilimde genişleme görülmesi ve yaptırımların artması gerekir” dedi.

Spot altın, dün 1,296.61 dolara çıkarak 20 Ağustos’tan bu yana en yüksek seviyeyi görmesinin ardından yüzde 0.4 düşerek Londra saati ile 09:52’de ons başına 1,284.74 dolardan işlem gördü. Aralık vadeli altın kontratları New York Comex’te yüzde 0.4 gerileme ile New York Comex’te 1,285.60 dolardan alıcı buldu.

Tüm kontratlarda işlem hacmi bu rapor yazıldığı sırada 100 günlük ortalamanın yüzde 33 aşağısında seyrediyordu.

Gümüş, yüzde 0.2 gerileme ile Londra’da ons başına 19.4629 dolar olarak yüzde 4.5 oranında aylık kayba hazırlanıyor. Platin, yüzde 0.1 değer kaybederek ons başına 895.75 dolardan alıcı buldu. Kıymetli metal, 18 Ağustos’ta 902.09 dolar ile 13 yılın en yükseğine tırmanmıştı. Platin, Ağustos ayında yüzde 2.6’lık yükseliş ile üst üste 7. aylık kazanca ilerleyerek Ocak 2011’den bu yana en uzun ralliye hazırlanıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)