E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın dalgalı seyrediyor---

Altın dalgalı seyrediyor

Altın dalgalı seyrediyor
03 Mart 2015 - 10:37 borsagundem.com

Altın, dolardaki güçlü seyir ve hisse senetlerinin rekor seviyelere çıkması ile son bir haftanın en düşük seviyesine indikten sonra dalgalandı

Altın, doların son 10 yılın en yüksek seviyesi yakınında seyretmesi ve ABD hisse senetlerinin rekor seviyelere yükselmesi ile birlikte, son bir haftanın en düşük seviyesine gerilemesinin ardından dalgalı bir seyir izledi. Gümüş yaklaşık iki ayın en düşük seviyesinden sıçradı.

Spot altın yüzde 0.9 düşüşle ons başına 1,195.50 dolara kadar inerek 24 Şubat'tan bu yana en düşük seviyesini gördükten sonra,Singapur saati ile 15:07'de, 1,209.42 dolara geldi. Metal Pazartesi günü yüzde 0.5 geriledi ve Şubat ayındaki yüzde 5.5'lik kaybını daha da genişletti. 

Dolar, ABD'de tüketici harcamaları verisinin Ocak ayında artış göstermesinin ardından 10 yılı aşkın sürenin en yüksek seviyesine tırmandı. Nasdaq Bileşik Endeksi 15 yıldır ilk kez 5,000 seviyesinin üzerine çıkarken, Dow Jones ve Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeksleri rekor seviyelere ulaştı. Hindistan'da bütçede altın ithalat vergisinin düşürüleceği beklentisi ile alım yapmayı erteleyenler, HSBC Holdings Plc'ye göre, şimdilerde, vergi oranında değişikliğe gidilmemesinin ardından, yeniden alım yapmaya başlayabilir.

Hong Kong'da Argonaut Securities Asia Ltd. analisti Helen Lau, "Güçlü dolar ve yükselen ABD hisse senetleri, piyasanın risk iştahınının güçlü olduğu anlamına geliyor," dedi ve "Eğer yatırımcılar risk için güçlü bir işataha sahipse, bir değer koruma varlığı olan altını alma ihtiyacında olmazlar" şeklinde görüş bildirdi.

Fed Başkanı Janet Yellen geçen hafta yaptığı konuşmada, yatırımcıları, Fed'in faiz artırımına gitmede sabırlı olacağı yolundaki taahhüdünde değişikliğe hazırlamaya çalıştı. Yellen, bu taahhütte bir değişikliğin, koşullar uygun olduğunda, Fed'e sıkılaştırma konusunda esneklik sağlayacağını söyledi. Yellen, "Bu konuda bir değişiklik, ekonominin faiz artışının herhangi bir toplantıda yapılabileceği noktaya iyileştiğini işaret edecektir" dedi.

New York'ta HSBC analisti James Steel, bilglendirme notunda, "Hindistan'ın altın ithalatı, dünyanın en büyük altın kullanıcı ülkesinde vergi indirimi beklentilerinin sonlanması ile birlikte, artmaya hazırlanıyor. Geleneksel olarak altın alımlarının yapıldığı kutsal gün Akshaya Tritiya bu yıl 21 Nisan'a denk geliyor " dedi.

Nisan vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.1 yüseklişle ons başına 1,209.30 dolara çıktı. Spot gümüş, yüzde 1.9 düşüşle ons başına 16.0832 dolara kadar inerek 5 Ocak'tan bu yana en düşük seviyesini gördükten sonra, yüzde 0.6 yükselerek 16.4915 dolara geldi. 

Spot palladyum yüzde 0.5 düşüşle ons başına 826 dolara geriledi. Fiyatlar Pazartesi günü 833.30 dolar ile 18 Eylül'den bu yana en yüksek seviyesini gördü ve yükselişini altıncı güne taşıdı. Platin yüzde 0.5 gerileyerek ons başına 1,184 dolara düştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)