E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın Çin verisi sonrası kazançlarını genişletti---

Altın Çin verisi sonrası kazançlarını genişletti

Altın Çin verisi sonrası kazançlarını genişletti
01 Eylül 2015 - 07:40 borsagundem.com

Altın, kötü çıkan Çin verisinin Fed'in faiz artırımına gideceğine ilişkin endişeleri azaltması ile birlikte kazançlarını genişletti

Altın, Çin'de imalat sanayi göstergesinin son üç yılın en düşük seviyeye inmesinin dünyanın ikinci en büyük ekonomisinde daha derin bir yavaşlamayı işaret etmesi ve bunun sonucu, Fed'in faiz artırımının zamanlamasına ilişkin kuşkuların artması sonrası yükseldi.

Spot altın yüzde 0.7 yükselişle ons başına 1,142.27 dolara kadar çıktıktan sonra, Singapur saati ile 09:36'da 1,140.49 dolara geldi. Metal önceki iki günde yükselerek, Ağustos ayındaki kazancını yüzde 3.6'ya çıkardı ve böylelikle Mayıs'tan bu yana ilk aylık yükselişini gerçekleştirmiş oldu.

Çin'de resmi imalat sanayi satın alma yöneticileri endeksi (PMI) Ağustos ayında 49.7'ye geriledi ve Şubat ayından bu yana ilk kez 50 seviyesinin altına indi. Çin'deki yavaşlamanın dünya ekonomisini olumsuz etkileyeceğine ilişkin endişeler tüm dünyada yatırımcıları sarstı ve altına yönelik güvenli liman talebini artırırken, Fed'in faiz artırma kararı için biraz daha bekleyebileceği spekülasyonunu güçlendirdi. Yüksek borçlanma maliyetleri, yatırımcılarına tahviller gibi faiz ödemesi yapmayan altının cazibesini azaltıyor. 

Singapur'da Phillip Futures Pte yatırım analisti Howie Lee, "Zayıf Çin PMI verisi küresel ekonominin beklenenden daha zayıf ollduğu yolundaki korkuları artırıyor," dedi ve "Bu altına yönelik güvenli liman alımlarını güçlendiriyor. Ayrıca Fed'in faiz artırımını geciktirebileceğine ilişkin de spekülasyonlar var. Bu da altına yardımcı oluyor" şeklinde görüş bildirdi. 

Aralık vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.6 yükselerek ons başına 1,139.20 dolara çıktı. Spot gümüş, yükselişini dördüncü aya genişlettikten sonra, yüzde 0.5 değer akzanarak ons başına 14.6955 dolara ulaştı. Platin yüzde 0.2 düşüşle ons başına 1,007.94 doalra inerken, palladyum, üç günlük yükselişin ardından yüzde 0.8 kaybederek ons başına 595.65 dolara indi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)