E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın bir haftanın zirvesine yakın---

Altın bir haftanın zirvesine yakın

Altın bir haftanın zirvesine yakın
10 Temmuz 2014 - 10:00 borsagundem.com

Altın, dolardaki düşüş ve jeopolitik istikrarsızlıktan destek bularak son bir haftanın en yüksek seviyesi yakınında seyrediyor

Altın, doların Fed'in son toplantısının tutanaklarını açıklamasının ardından doların değer kaybetmesi ve Orta Doğu'da artan tansiyonun güvenli liman alımlarını desteklemesi sonucu son bir haftanın en yüksek seviyesi yakınında tutunuyor. Palladyum 13 yılın zirvesine çıktı. 

Spot altın yüzde 0.3 yükselerek ons başına 1,331.46 dolara kadar çıktıktan sonra, Singapur saati ile 12:40'ta 1,328.69 dolara geldi. Metal dün, Bloomberg Dolar Spot Endeksi'nin 30 Haziran'dan bu yana en sert düşüşünü gerçekleştirmesinin de etkisi ile 1,332.20 dolara kadar çıkarak, 1 Temmuz'dan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. 

Fed'in dün açıklanan Haziran ayı toplantı tutanakları, bazı Fed yetkililerinin, yatırımcıların ekonomik görünüm konusunda rahat olabileceği endişeleri taşıdığını gösterdi. Tutanaklar, politika yapıcıların varlık alım programının Ekim ayında bitirilmesi konusunda mutabık olduklarını gösteririken, faiz artırımının zamanlaması konusunda işaret vermedi. Altın bu yıl, tüm dünyada artan jeopolitik gerilimler, ABD ekonomisinin düzensiz büyümesi ve altın destekli exchange traded fonlarından (ETF) satışların yavaşlamasının etkis ile yüzde 11 yükseldi. 

Şanghay'da Huatai Great Wall Futures Co. analisti Huang Wei, "Altın, doların baskı altında kalmasına neden olan Fed tutanaklarından destek buldu," dedi ve "Altına ilave destek, Orta Doğu'da süregelen jeopolitik istikrarsızlık ve Rusya ve Ukrayna arasında devam eden gerilimden geliyor"  şeklinde görüş bildirdi. 

İsrail, amacının Filistinlilerin roket saldırılarını durdurmak olduğunu ilan ederek, Gazze Şeridi'ne hava saldırısı başlatırken, Ukrayna ve Irak'taki gerginlikler devam ediyor. Ukrayna'da bir güvenlik yetkilisi, Rusya'nın silahlı kuvvetlerin bir subayı olan Ukraynalı bir pilotu gözaltına almasının, Ukrayna'daki teröristlerle Rus yetkililer arazındaki ilişkinin bir kanıtı olduğunu söyledi.

SPDR Varlıkları

Ağustos vadeli altın kontratları; New York Comex piyasasında yüzde 0.4 yükselerek ons başına 1,329.40 dolara çıktı. Dünyanın en büyük altın destekli ETF'si SPDR Gold Trust'taki altın varlıkları, 8 Temmuz'da bu yılki kayıplarını geri aldıktan sonda, dün değişmeyerek 800.28 tonda kaldı. 

Spot palladyum yüzde 0.2 artışla ons başına 875.44 dolar ile Şubat 2001'den bu yana en yüksek seviyesini gördükten sonra 874.10 dolara geldi. Palladyum bugün yükselerek çıkışını 142ncü güne taşırsa, Haziran 2000'den bu yana en uzun süreli çıkış dönemini gerçekleştirmiş olacak. 

Spot gümüş yüzde 0.2 yükselişle ons başına 21.1648 dolara çıkarken, platin yüzde 0.5 yükselerek ons başına 1,512.38 dolar ile 2 Temmuz'dan bu yana en yüksek seviyesini gördükten sonra 1,510.31 dolara geldi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)