E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın bir haftanın en düşüğüne indi---

Altın bir haftanın en düşüğüne indi

Altın bir haftanın en düşüğüne indi
27 Kasım 2014 - 10:10 borsagundem.com

Altın, dünyanın en büyük altın destekli ETF'sindeki altın varlıklarının azalması ile birlikte bir haftanın en düşüğüne indi

Altın, dünyanın en büyük altın destekli exchange traded fonu (ETF) SPDR Gold Trust'taki altın varlıklarının altı yılı aşkın sürenin en düşük seviyesine inmesi ile birlikte, son bir haftanın en düşük seviyesine geriledi. Gümüş, platin ve palladyum da değer kazandı. 

Spot altın yüzde 1 düşüşle ons başına 1,185.82 dolara kadar indikten sonra, Singapur saati ile 15:36'da 1,194.72 dolara geldi ve dünkü yüzde 0.3'lük kaybını daha da genişletti. SPDR'daki altın varlıkları dün son bir haftada ilk kez gerileyerek 718.82 tona indi ve Eylül 2008'den bu yana en düşük seviyesini gördü.

Altın 21 Kasım'da, Çin'in beklenmedik bir şekilde faiz indirimine giderek, büyümeyi desteklemeye yönelik adım atan Japonya ve Avrupa'ya katılmasının ardından 1,207.93 dolara çıkarak, 30 Ekim'den bu yana en yüksek seviyesini gördü. Metal, Fed'in borçlanma maliyetlerini artırmaya yöneldiği bir dönemde diğer önemli merkez bankalarının para politikalarını gevşetmeleri ile birlikte, iki ay üst üste düşüş göstermeye yöneldi. 

Hong Kong merkezli trader ve rafineri Wing Fung Financial Group'un araştırma müdürü Mark To, "Altın fiyatları, yatırımcıların Şükran Günü tatiline hazırlanmaları ile birlikte, 1,200 dolar civarında zorlanıyor," dedi ve "İsviçre'deki oylama, "evet" olasılığının az olmasına karşın izlenmeli. Bu destekleyici faktör ortadan kalktığında, değerli metaller aşağı baskı altında kalacak" şeklinde görüş bildirdi. 

İsviçre 30 Kasım'da, merkez bankasının rezervlerinin yüzde 20'sini altında tutması, bu rezervlerin tümünün ülkede saklanması ve asla satılmamasını gerektiren bir inisiyatif için halkoylamasına gidiyor. Geçen hafta düzenlenen kamuoyu araştırmaları, seçmenlerin çoğunluğunun bu inisiyatife karşı olduğunu, ancak ciddi bir kısmın ise kararsız kaldığını gösterdi.

Şükran Günü Tatili

Şubat vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.3 düşüşle ons başına 1,194.50 dolara indi. ABD'de piyasalar bugün Şükran Günü tatili nedeniyle kapalı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, dün ABD'de açıklanan Ekim ayı tüketici harcamaları, ekipman siparişleri ve birinci el konut satışları verilerinin beklentilerin altında kalması ve işsizlik başvurularının üç ayın en yüksek seviyesine çıkması ile birlikte, bu ayın ilk iki günlük yükselişini gerçekleştirmesinin ardından yüzde 0.2 düştü ve düşüşünü üçüncü güne genişletti.

Spot gümüş yüzde 2.1 düşüşle ons başına 16.1688 dolara kadar inerek, 14 Kasım'dan bu yana en hızlı güniçi kaybını gerçekleştirmesinin ardından 16.39 dolara geldi. Spot platin yüzde 0.3 düşüşle ons başına 1,225.20 dolara geriledi ve iki günlük kazancını durdurdu. Palladyum dün, 5 günlük, 29 Ekim'den bu yana en uzun süreli rallisini tamamlamasının ardından yüzde 0.4 düşüşle ons başına 800.50 dolara geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)