E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın ABD verisiyle yükselişe geçti---

Altın ABD verisiyle yükselişe geçti

Altın ABD verisiyle yükselişe geçti
02 Ekim 2015 - 15:50 borsagundem.com

5 gün üst üste düşüş yaşayan altın, ABD işsizlik verisinin sürpriz bir düşüş göstermesi sonrasında 10 dolar birden yükseldi

Altın fiyatları ABD'de açıklanan (saat 15:30) tarım dışı istihdam verileri sonrasında 5 günlük düşüşe bir son vererek 10 dolar birden yükseldi.

5 gündür düşen ve iki haftanın en düşük seviyelerine inen altın, bugün de bir ara 1104 dolara kadar geriledi. Altın, ABD istihdam verisiyle destek buldu.

200 bin seviyesinde beklenen ABD tarım dışı istihdam verisinin 142 binde kalmasıyla, 1110 doların hemen altında seyreden altın bir anda 1120 dolar seviyelerine sıçradı.

Dolardaki güçlenme ve hafta boyunca Fed yetkililerinden gelen olumlu yöndeki faiz artırım beklentileri altın üzerindeki satış baskının artmasına neden oluyordu.

Dün 1117 dolara kadar yükselen ancak üzerinde kalıcılık sağlayamayan altın, bugün ABD verisi öncesinde 1110 dolarda tutunmaya çalışıyordu.

Verinin dolar üzerindeki baskısı ise kısıtlı oldu. TL karşısında 3,03 seviyelerinde bulunan dolar, veri sonrasında 3,02 seviyelerine indi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)