E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasaları​Altın 8 ayın en düşüğünde---

​Altın 8 ayın en düşüğünde

​Altın 8 ayın en düşüğünde
18 Eylül 2014 - 19:53 borsagundem.com

Altın, Fed'in faiz tahminini yükseltmesi ve doların değer kazanması ile sekiz ayın en düşüğüne indi

Altın New York'ta, Fed'in faiz oranları için tahminlerini yükseltmesinin ardından son sekiz ayın en düşük seviyesine indi.

Vadeli altın kontratları, Fed'in faiz oranları için görünümünü artırmasının talebi azaltması ile, 8 ayın en düşük seviyesine geriledi.

Altın fiyatları ABD ekonomisinin toparlanmasına hız vermesi üzerine, yılın ilk çeyreklik kaybına yaklaşıyor. Merkez Bankası her ne kadar faizleri 'kayda değer bir süre' daha 0'a yakın tutacağının sözünü verse de, politika yapıcılar önümüzdeki yıldan itibaren faiz tahminlerini artırdı.

Bloomberg'ün derlediği verilere göre kıymetli metalin 60 günlük tarihi volatilitesi Ekim 2010'dan bu yana en düşük seviyelerde seyrediyor. New York'taki vadeli açık pozisyonlara talep 5 yılın en düşük seviyelerinde ve yatırım yöneticileri 4 hafta üst üste boğa varlıklarını azalttı. ABD'de işsizlik başvuruları 2 ayın en düşük seviyesine geriledi. 

New York'ta bulunan Newedge Group brokerı Tommy Capalbo " Faizlerin artacağının kesin olduğu bir dönemde altına ilgi yok. Ekonomi toparlanıyor ve insanlar güvenli limana ihtiyaç duymuyor" dedi.

Aralık vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 1 düşerek, New York saati ile 09:56'da, ons başına 1,220.90 dolara geriledi. Kontrat bugün 1,216.30 dolar ile 6 Ocak'tan bu yana en düşük seviyesini gördü. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)