E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın 3 haftanın zirvesinin altında tutunuyor---

Altın 3 haftanın zirvesinin altında tutunuyor

Altın 3 haftanın zirvesinin altında tutunuyor
25 Kasım 2014 - 08:38 borsagundem.com

Altın, ABD'de faiz artışı beklentilerinin doları güçlendirmesi ile birlikte 3 haftanın en yüksek seviyesinin altında tutunuyor

Altın, yatırımcıların ağırlıklarını, ekonomiyi desteklemeye yönelik kürsel teşviklerden ziyade ABD'de borçlanma maliyetlerinin artırılacağı beklentilerine yöneltmelerinin etkisi ile, üç haftanın en yüksek seviyesinin altında işlem gördü. Platin değer kazandı.

Spot altın, dünkü seviyesi olan ons başına 1,197.14 doşlardan bugün Singapur saati ile 12:13'te 1,197.68 dolara geldi. Metal 21 Kasım'da, Çin'in ekonomiyi destekleme konusunda Japonya ve Avrupa'ya katılmasının ardından 1,207.93 dolara kadar çıkarak 30 Ekim'den bu yana en yüksek seviyesini görmüştü. 

Altın, Fed faizleri artırmaya yönelirken, diğer önemli merkez bankalarının parasal gevşeme yönünde adım atmalarının etkisi ile, 2000 yılından bu yana ilk kez iki yıl üst üste düşüş göstermeye yöneldi. Çin, Japonya Merkez Bankası'nın geçen ay daha önce görülmemiş miktardaki teşviğini genişletmesinin ardından, geçen hafta 2012 yılından bu yana ilk kez faiz düşürdü. Avrupa Merkez Bankası, Haziran ayından bu yana, faizlerde indirime gitti, bankalara uzun vadeli kredi sağladı ve teminatlı tahvil ve varlığa dayalı tahvil alımı yaptı. 

Hangzhou, Çin'de, Yongan Futures Co. analisti Yang Xi, bilgilendirme notunda, "ABD, Avrupa, Japonya ve Çin'de ekonominin temel göstergeleri arasındaki farklar, para politikalarının farklılaşmasına neden oluyor ve bu durumun orta vadede sürmesini bekliyoruz," dedi ve "Süregelen teşvikler değerli metallere bir miktar destek sağlıyor, ancak dolardaki güçlü seyir rallileri sınırlayacak" şeklinde görüş bildirdi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, bugün ABD'de açıklanacak olan konut fiyatları ve tüketici güveni verileriöncesi beş yılın en yüksek seviyesi yakınında seyretti. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)