E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın 3 haftanın zirvesine yakın---

Altın 3 haftanın zirvesine yakın

Altın 3 haftanın zirvesine yakın
26 Kasım 2014 - 08:53 borsagundem.com

Altın, ekonomileri desteklemeye yönelik teşviklerle birlikte üç haftanın en yüksek seviyesi yakınında kaldı

Altın, yatırımcıların dikkatlerini, ABD'de faizlerin artırılacağı beklentileri yerine, tüm dünyada artan teşviklere çevirmeleri ile birlikte, üç haftanın en yüksek seviyesi yakınında işlem gördü. 

Spot altın, dünkü seviyesi olan ons başına 1,200.98 dolardan, bugün Singapur saati ile 11:35'te 1,199.34 dolara geldi. Metal dün yüzde 0.3 değer kazandı. Altın, 21 Kasım'da, Çin'in beklenmedik bir şekilde iki yıl aradan sonra faiz indirimine giderek, büyümeyi destekleme yönünde adım atan Japonya ve Avrupa'ya katılmasının ardından 1,207.93 dolara yükselerek 30 Ekim'den bu yana en yüksek seviyesine çıktı. 

Altın, 2013 yılında 30 yılı aşkın sürenin en hızlı düşüşünü gerçekleştirmesinin ardından, bu yıl, Fed iyileşen ekonomi ile birlikte borçlanma maliyetlerini artırmaya hazırlanırken, diğer merkez bankalarının teşvikleri artırması ile birlikte fazla değişiklik göstermedi. Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi, geçen hafta yaptığı konuşmada, AMB'nin ihtiyaç duyulduğunda varlık alımlarını genişleteceğini kaydederken, Japonya Merkez Bankası geçen ay tahvil alımlarını yıllık bazda rekor seviyeye yükseltti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)