E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın 2015 yılında nasıl seyir izleyecek?---

Altın 2015 yılında nasıl seyir izleyecek?

Altın 2015 yılında nasıl seyir izleyecek?
22 Aralık 2014 - 08:59 borsagundem.com

Son yıllarda yatırımcısını üzen altında 2015'te neler bekleniyor?

Altın fiyatlarının 2015 yılında Hindistan ve Çin’den gelecek fiziki talep sayesinde bir miktar yükselebileceği analistler tarafından öne sürülüyor.

ANZ emtia stratejisti Viktor Thianpiriya, “Çin ve Hindistan dan fiziki altın talebi, 2014’te, yüksek stoklar ve ithalat sınırlamaları nedeniyle gerilemişti. Şimdi bu iki kısıtlama da geride kaldı ve 2015’e girerken altın daha sağlam olarak durabiliyor” dedi.

Thianpiriya, Çin de 2013 sonu ve 2014 başında altın stoklarının arttığını, 2014 ün kalan kısmında fiziki stokların azalması nedeniyle altına talebin tekrar artacağını söyleyerek, 2015 sonunda altın hedefinin 1,280 dolar olduğunu kaydetti. Altın şu anda 1,200 dolar civarında seyrediyor.

Hindistan da ise Kasım ayı sonunda altın ithalatına konan sınırlamaları kaldırdığını, bunun altın kaçakçılığını önleyerek yasal ithalatı arttırması bekleniyor. Daha önce, ülkenin ödemeler dengesini düzeltmek için altın ithalatının yüzde 20’si tekrar ihraç edilmek zorundaydı.

ANZ stratejisti Thianpiriya, doların yükselişinin 2014’te altının cazibesini azaltmasına karşın 2015’te fiziki talebin bu negatif durumun önüne geçeceğine inandığını kaydetti.

Fat Prophets kaynak analisti David Lennox da doların güçlenmesinin 2015’in ilk yarısında altın için karşıdan bir rüzgar estireceğini, ancak ikinci yarısında Fed’in faiz artırımı sonrasında altına bir miktar destek geleceğini düşündüğünü söyledi.

Lennox, altında düşen arzla birlikte 2015 sonunda altının 1,350 dolara çıkabileceğini tahmin ettiğini belirtti.

Global Commodities CEO’su Greg Smith ise önümüzdeki yıl altın fiyatlarını yukarıya itebilecek tek faktörün jeopolitik risk olduğunu kaydetti. Smith, “Ortadoğu ve Rusya da daha fazla gerilim olursa altın için olası destek görüyorum, onun dışında altın şu anda ki seviyelerde kalacak” dedi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)