E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın kazançlarını genişletti---

Altın kazançlarını genişletti

Altın kazançlarını genişletti
24 Nisan 2014 - 09:06 borsagundem.com

Ukrayna gerilimi ve ABD'de beklentinin altında kalan veriler altının 10 haftanın en düşüğünden kaydettiği kazançları artırdı

Ukrayna'da tansiyonun tırmanması ve ABD'de beklentinin altında gelen verilerin altın talebini artırmasıyla altın 10 haftanın en düşüğünden kaydettiği kazançları genişletti. En büyük ETF'lerdeki varlıklar 12 haftanın en düşük düzeyinde seyretti.

Bloomberg'in genel fiyatlamasına göre, spot külçe altının ons fiyatı yüzde 0.3 değerlenerek 1,287.25 dolara kadar çıkmasının ardından Singapur saatiyle 14:37'de 1,284.95 dolardan fiyatlanıyor. Altın fiyatları 22 Nisan 1,277.69 dolardan 11 Şubat'tan bu yana en düşük düzeyini gördü. 

Ukrayna'daki huzursuzluk, gelişen piyasalardan çıkışlar ve ABD'nin toparlanmasının hız kaybediyor olabileceği endişesinin talebi desteklemesiyle altın yüzde 6.9 tırmanarak, 30 yılın en kötü yıllık düşüşünden sıçradı. ABD'de dün açıklanan yeni konut satış verilerinin 8 ayın en düşüğünde gelmesinin ardından bugün açıklanacak dayanıklı tüketim malı siparişleri de hız kesmiş olabilir. Kiev hükümetinin operasyonlara yeniden başlamasının ardından Ukrayna'da tansiyon arttı. 

Altının ABD'den gelen konut verileri ve Ukrayna'da krizin tırmanmasından bir miktar destek bulduğunu söyleyen Cinda Futures Co.'nun Hangzhou'daki analistlerinden Lv Jie, "ABD'nin toparlanmaya devam edeceğini düşünüyoruz, bu da dolara uzun vadede aşağı yönlü baskı uygulayacaktır" dedi.

Altın, ABD ekonomisinin toparlanmasıyla Fed'in teşvikleri azaltacağı spekülasyonu üzerine 2013'te yüzde 28 değer kaybederek 12 yıllık boğa piyasasını sonlandırdı. ABD merkez bankası son 3 toplantısının hepsinde tahvil alımlarını azalttı ve bir sonraki toplantısını da 29-30 Nisan'da yapacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)