E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın 1300 doların altında---

Altın 1300 doların altında

Altın 1300 doların altında
27 Ağustos 2014 - 10:10 borsagundem.com

Azalan gerilimle beraber yatırımcılar dolar ve borsaya yönelince altın 1300 doların altında kaldı

Altın, yatırımcıların dikkatlerini, tüm dünyada azalan gerilimlere karşılık güçlenen ABD ekonomisine ve dolara çevirmeleri ile birlikte, ons başına 1,300 doların altında tutundu. 

Spot altın, dünkü seviyesi olan ons başına 1,281.20 dolardan, bugün Singapur saati ile 09:32'de, 1,282.61 seviyesine geldi. Fiyatlar dün günü yüzde 0.3 yukarıda kapatmadan önce, gün içinde yüzde 1.1 kadar yükseldi. Metal 21 Ağustos'ta, Fed'in borçlanma maliyetlerini tahmin edilenden daha önce yükseltebileceği spekilasyonuna bağlı olarak, 1,273.14 dolara kadar indi ve 18 Haziran'dan bu yana en düşük seviyesini gördü. 

Dolar, Fed'in faizleri gelecek yıl yükselteceği, öte yandan, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) teşvikleri artıracağı beklentileri ile, euro karşısında yaklaşık bir yılın en yüksek seviyesine çıktı. Bugün açıklanacak veriler, dün ABD'de tüketici güveninin yedi yılın zirvesine çıkması ve buna bağlı olarak, Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi'nin rekor seviyeye yükselmesinin ardından, Almanya'da enflasyonda değişiklik olmadığını göstermesi bekleniyor. 

Şanghay'da Huatai Great Wall Futures Co. analisti Huang Wei, "Altın bir miktar güvenli liman alımından destek buluyor, ancak ABD ekonomik verileri iyi bir büyümeyi göstermeye devam ediyor ve güçlü dolar ve hisse senetlerindeki ivmenin altın fiyatları üzerinde baskı oluşturmasını bekliyoruz," dedi ve "SPDR'dan çıkışlar da hafif bir negatif trendi gösteriyor" şeklinde görüş bildirdi.

Aralık vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.1 düşüşle ons başına 1,283.50 dolara geriledi. Dünyanın en büyük altın destekli exchange traded fonu (ETF) SPDR Gold Trust'taki altın varlıkları dün de düşerek kaybını ikinci güne taşıdı.

Ukrayna Görüşmeleri

Altın bu yıl, Orta Doğu ve Rusya'daki çatışmaların güvenli liman talebini güçlendirmesi sonucu yüzde 6.8 değer kazandı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukraynalı mevkidaşı ile yürttüğü görüşmelerin "olumlu" geçtiğini kaydederken, İsrail ve Hamas, Gazze'deki çatışmaları durdurmayı amaçlayan Mısır arabuluculuğundaki ateşkes planını kabul etti. 

Fed Başkanı Janet Yellen, 22 Ağustos'ta, merkez bankacıları toplantısında yaptığı konuşmada, ABD istihdam piyasasının iyileşmekte olduğunu söyledi. Aynı toplantıda, AMB Başkanı Mario Draghi, sendelemekte olan Euro Bölgesi ekonomisinin daha fazla parasal teşviğe ihtiyaç duyabileceğini kaydeetti. Fed, Aralık 2008'den bu yana borçlanma maliyetlerini sıfır seviyesi yakınında tutarken, son altı toplantısının her birinde varlık alım tutarını düşürdü.

Spot gümüş yüzde 0.1 yükselerek ons başına 19.39 dolara çıktı. Spot platin, dünkü seviyesi olan ons başına 1,417.94 dolardan 1,418.69 dolara geldi. Palladyum fazla değişmeyerek ons başına 885.73 dolarda kaldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)