E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın 1300 doların altında---

Altın 1300 doların altında

Altın 1300 doların altında
20 Ağustos 2014 - 09:58 borsagundem.com

Altın, ABD ekonomisinin iyileşmekte olduğuna ilişkin işaretlerle birlikte 1.300 doların altında tutundu

Altın, ABD'de ekonomik toparlanmanın tüketici fiyatlarında yükseliş getirmeksizin hız kazanmakta olduğuna ilişikin işaretlerle birlikte, üç günlük düşüşünün ardından, bugün ons başına 1,300 doların altında tutundu. Platin iki yılın en düşük seviyesi yakınında işlem gördü.

Spot altın, dünkü seviyesi olan 1,295.73 dolardan, bugün Singapur saati ile 12:07'de, 1,295.51 dolara geldi. Metal dün de gerileyerek, son üç seansta yüzde 1.4 kaybetti. Metal 15 Ağustos'ta 1,292.63 dolara kadar düşerek 6 Ağustos'tan bu yana en düşük seviyesini gördü. 

Altın geçen yıl yüzde 28 düştükten sonra bu yıl, Orta Doğu ve Ukrayna'daki gerginliklerin güvenli liman alımlarını güçlendirmesinn desteği ile ralli yaptı. Fed, ABD'de dün açıklanan verilerin konut piyasası hız kazanırken, enflasyonun düşük kalmaya devam ettiğini göstermesinin ardından, bu akşam, varlık alımlarını altıncı kez azaltma kararı aldığı 29-30 Temmuz toplantısının tutanaklarını açıklayacak. Fed Başkanı Janet Yellen 22 Ağustos'ta, Jackson Hole, Wyoming'de merkez bankacıları toplantısında konuşma yapacak.

Hangzhou, Çin'de Nanhua Futures Co. analisti Xia Yingying, "Enflasyon ve konut verileri, daha yüksek faiz için beklentileri destekledi," dedi ve "Dikkatler şimdi Fed tutanaklarına ve Jackson Hole toplantısına çevrildi" şeklinde görüş bildirdi.

Fed yetkililerinin büyük bölümü, gösterge faizi gelecek yıl artırma ihtiyacını duyacakları tahmininde bulundu. Dolar, ABD'de borçlanma maliyetlerinin artacağı beklentis ile, euro karşısında bugün dokuz ayın en yüksek seviyesine yaklaştı ve Goldman Sachs Group Inc., Avrupa'dan para çıkışı ile birlikte foların daha da yükseleceğini kaydetti. 

Ukrayna ile Rusya yanlısı ayrılıkçılar arasındaki çatışmayı sona erdirmeye yönelik diplomatik çabalar yoğunlaşırken, Gazze'de Mısır'ın aracılık ettiği ateşkes, İsrail'in hava saldırıları ve Filistinlilerin füze aldırıları ile sona erdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)