E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın 1 haftanın yükseğinde---

Altın 1 haftanın yükseğinde

Altın 1 haftanın yükseğinde
29 Ağustos 2014 - 08:35 borsagundem.com

Altın, Ukrayna krizinin güvenli varlıklara talebi artırması ile bir haftanın en yüksek seviyesinde tutunuyor

Altın, Ukrayna ve Rusya arasındaki tansiyonun yükselmesinin ardından güvenli varlıklara talebin artması ile iki haftalık kaybı azaltarak bir haftanın en yükseğine yakın seviyede tutunuyor.

Spot altın, dün 1,296.61 dolara çıkarak 20 Ağustos’tan bu yana en yüksek seviyeyi görmesinin ardından Singapur saati ile 11:17’de ons başına 1,290.22 dolardan işlem gördü. Fiyatlar bu hafta yüzde 0.7 yükselirken, altın yükselişi 4. güne taşıyarak Haziran ayından bu yana en uzun süreli ralliye ilerliyor.

Altın, tahminleri aşan ABD büyüme verisinin Fed’in borçlanma maliyetlerini tahminlerden önce artıracağı beklentilerinin yükselmesi ile 21 Ağustos’ta 2 ayın en düşük seviyesinden yükseldi. Altın fiyatları, ABD ve Avrupa’nın Rusya’yı Ukrayna sınırına girmesini kınamalarının ardından bir aylık yükselişe ilerliyor.

Australia & New Zeland Banking Group Ltd. analistlerinden Victor Thianpiriya, “Kıymetli metaller, Ukrayna krizinin tırmanmasının ardından güvenli limanlara talebin yükselmesi ile değerleniyor. Doğu Avrupa ve Orta Doğu’daki gelişmelerin sürekli devam etmesinden dolayı güvenli varlık satın alımlarında yatırımcılar daha az motive görünüyorlar” yorumunda bulundu.

Aralık vadeli altın kontratları New York Comex’te dünkü 1,290.40 dolar seviyesinden ons başına 1,290.70 dolara geldi.

Gümüş, yüzde 0.3 yükseliş ile ons başına 19.573 dolar olarak Nisan 2013’ten bu yana en uzun süreli kayıp dönemi olan 6 haftalık düşüşü sonlandırmaya hazırlanıyor.

Spot platin, 1,424.50 dolardan ons balına 1,425.63 dolar seviyesine gelerek Haziran 2013’yen bu yana ilk üst üste aylık düşüşe ilerliyor. Paladyum, yüzde 0.2 düşüş ile ons başına 894.45 dolara gerileyerek Ocak 2011’den bu yana en uzun süreli yükseliş dönemi olan 7 aylık kazancı azaltıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)