E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıABD verisi sonrası dolar hareketlendi---

ABD verisi sonrası dolar hareketlendi

ABD verisi sonrası dolar hareketlendi
05 Şubat 2016 - 17:07 borsagundem.com

ABD`de tarımdışı istihdam ocak ayında 151 bin ile 190 binlik beklentinin oldukça altında kaldı. Açıklamanın ardından dolar önce düştü sonra yükseldi.

ABD'de tarım dışı istihdam beklentilerin altında gerçekleşti. Ocak ayında tarım dışı istihdam 151 bin arttı. Reuters anketinde tarım dışı istihdamın 190 bin artmasını bekleniyordu.

Dolar/TL, ABD tarım dışı istihdam verisinin ardından adeta baş döndürdü. Veri öncesi 2,8988 olan dolar/TL veri sonrası gün içi en düşük seviye olan 2,8940'ı gördü.

İŞSİZLİK YÜZDE 5'İN ALTINDA
 
Ülkedeki işsizlik oranı yüzde 5'ten yüzde 4,9'a geriledi. İşsizliğin değişmemesi bekleniyordu. ABD'de ortalama saatlik kazançlar aylık bazda yüzde 0,5 arttı. Yıllık bazda artış yüzde 2,5 oldu.
 
İSTİHDAM PİYASASI ZAYIF
 
Beklentilerin üzerinde açıklanan haftalık işsizlik maaş başvurusu sayısı istihdam piyasasının içinde bulunduğu durumun beklenenden daha zayıf olabileceğine işaret ediyor.

ABD'de son dönemde açıklanan zayıf veriler ve New York FED Başkanı Dudley'nin açıklamaları yatırımcıların Fed'den düzenli faiz artırım beklentilerini azaltmasına yol açtı.

Vadeli faiz kontratlarına göre Fed'in gelecek ay sadece yüzde 10 olasılıkla faiz artırması fiyatlanıyor. Kontratlar yıl sonuna bir faiz artırımı yapılmasına ise yüzde 41 olasılık veriyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • CEMİL05 Şubat 2016 18:37

    ARTIK OK YAYDAN ÇIKTI,,VERİLER NE GELİRSE GELSİN,4 FAİZ ARTIRIMINDAN KAÇIŞ YOK,,NE KADAR ERTELERLERSE,PİYASALAR O KADAR DAHA İSTER.