E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıABD petrol fonundan çıkışlar hızlanıyor---

ABD petrol fonundan çıkışlar hızlanıyor

ABD petrol fonundan çıkışlar hızlanıyor
29 Mayıs 2015 - 14:49 borsagundem.com

ABD’nin en büyük petrol fonundan çıkışlar artarken, petrol rallisinin duraksayabileceği endişeleri alevleniyor

ABD’nin petrolü takip eden en büyük exchange-traded fonu (ETF), 6 yılın en sert iki aylık çıkışını kaydetmeye hazırlanıyor. Petrolün yüzde 30 yükseliş gösterdiği rallinin duraksayacağı endişeleri alevleniyor.

Bloomberg’in derlediği verilere göre, United States Oil Fund’dan (USO) çıkışlar Nisan ve Mayıs aylarında şimdiye kadar yaklaşık 1 milyar dolara ulaştı. Petrol, Haziran 2009 itibarıyla sona eren iki aylık dönemde fondan yaklaşık 1.4 milyar dolar çıkış görülmesinin ardından varil başına yaklaşık 12 dolar gerilemişti.

Petrol Mart ayı ortasında 6 yılın en düşük seviyesini gördü. Petrol söz konusu düşük seviyesinden gösterdiği toparlanmada ABD’de hizmet veren sondaj kulesi sayısının düşürülmesi etkili oldu. Sondaj kulelerindeki gerilemenin ABD’de petrol üretimini azaltacağı spekülasyonları yapıldı. Goldman Sachs Group Inc., Deutsche Bank AG ve Citigroup Inc.’e göre ABD stoklarının 85 yılın en yükseği yakın bir seyir izlemesi ve OPEC’in üretimi düşürmeyi reddetmesi petrol fiyatlarında aşağı yönlü etki yapmayı sürdürecek.

Bloomberg İstihbaratı analistlerinden Eric Balchunas 27 Mayıs’ta yaptığı değerlendirmede, “Petroldeki toparlanmanın enerjisi tükendi ve şu an gergin yatırımcıların USO’dan çıktığını görüyorsunuz. Petrolde görülebilecek bir düşüş ile zarara uğramak istemiyorlar” dedi.

Temmuz vadeli Batı Teksas türü ham petrol (WTI) kontratı, Nymex elektronik işlemlerde 52 sent yükselerek Cuma günü Singapur saati ile 14:00’te varil başına 58.20 dolardan işlem gördü. Kontrat 17 Mart’ta 43.46 seviyesine inmişti. Petrol vadelileri, Nisan ayında yüzde 25 ralli gerçekleştirerek Mayıs 2009’dan bu yana en büyük aylık kazancı kaydetti. Ancak Mayıs ayında şu ana kadara yüzde 2.4 gerileme görüldü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kadir yıldırım30 Mayıs 2015 14:00

    cuma günü berent petrolü 60.70 çektiler.muhtemelen 63 ü kırtırıp ,yükseliyor hissi uyandırıp,üstten milleti yamultacaklar, clasıc yahudi stili.