E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıABD istihdamı doları nasıl etkiler?---

ABD istihdamı doları nasıl etkiler?

ABD istihdamı doları nasıl etkiler?
02 Temmuz 2015 - 17:38 borsagundem.com

ABD istihdam verilerinin beklentilerin altında kalması doları aşağı yönlü baskılayabilir

ABD Haziran ayı istihdam raporu açıklandı. İşte merakla beklenen raporun önemli detayları;

Tarım dışı istihdam değişimi 223 bin, beklenti 231 bin, önceki 254 bin. Mayıs ay rakamı 280 binden 254 bine revize edildi. Aşağı revizeye ve beklenti altı rakama rağmen 200 bin üzeri bir Haziran ayı verisi var elimizde. 2015 yılında her ay ortalama 215 binlik bir tarım dışı istihdam yaratmış ABD ekonomisi ve hiç de fena bir rakam değil.
İşsizlik oranı %5.3, beklenti %5.4, önceki %5.5. İşsizlik oranında beklenenden daha keskin bir düşüş var fakat düşüşün en büyük nedeni iş gücüne katılım oranının %69.9'dan %69.6'ya gerilemesi. Yani iş gücünden çıkan işsizler işsizlik oranındaki düşüşün en büyük nedeni.
Ortalama saatlik kazançlar %0.0, beklenti %0.2, önceki %0.2. Önceki ay %0.3'den %0.2'ye revize edildi. Ayrıca yıllık bazda da %2.0 ile %2.3'lük beklentinin çok altında bir artış var maaşlarda. Son zamanlarda FOMC'nin istihdam piyasasındaki sıkılaşma ve gelecek enflasyon ölçütü olarak çok önem verdiği bir veri ve belki de raporun en dikkat çeken gelişmesi hem yıllık hem aylık bazda hayal kırıklığı yaratması.

Tek başına bu istihdam raporu Fed'in faiz artışı ile ilgili görüşlerini tersine çevirmeyecektir fakat nette dolar için negatif ve kısa vadede dolar iştahını sınırlama ihtimalinden bahsedebiliriz.

Forex Koçu

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)