E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisYatırımcının Bimeks feryadı---

Yatırımcının Bimeks feryadı

Yatırımcının Bimeks feryadı
26 Ocak 2016 - 14:50 borsagundem.com

4.5 liradan halka arz edildi, aradan 5 yıl geçti bir daha asla o rakamları görmedi. Yapılan her açıklama atılan her adım yatırımcının zararını büyüttü

Halka açıldığı günden bu yana yatırımcıların tepkisine neden olan Bimeks hisselerinde son dönemde yapılan açıklamaların yatırımcıların mağduriyetini artırdığı ileri sürülüyor. Trabzon’dan borsagundem.com’u arayan bir öğretmen, “Ben de eşim de öğretmeniz, bir miktar birikimimiz vardı, borsada değerlendirelim dedik ama paramızın önemli bir kısmını Bimeks hisselerinde kaybettik” diyor. Aralık ayının sonlarına doğru hisseleri satmaya karar veren öğretmenimiz, Vatan gazetesinde Ahmed Akgiray’ın, “Artık temettü verecek konuma geldik.  Temettü vermeyi planlıyoruz” şeklindeki açıklamaları üzerine bekleme kararı alıyor. Ancak bu açıklamadan sonra hisselerde yeniden bir düşüş başlıyor.

YATIRIM KARARLARINI ETKİLEYEN AÇIKLAMALAR

“Ahmed Akgiray’ın yaptığı açıklama manipülasyon değil mi, insanların yatırım kararlarını etkiliyor” diyen öğretmenimizin feryadı şöyle devam ediyor, “Hisse fiyatları gerçek değerini yansıtmıyor diye geri alım programı başlatıldı. Hisseler yükselecek diye beklerken, değer kaybetti. Tam ben umudu kestim satıyordum şirketin patronundan böyle bir açıklama geldi. Şimdi soruyorum; bunlar normal mi? Peki, her gün kapanış seansında yapılan işlemleri kim gerçekleştiriyor? Asıl iş orada karanlık odada dönüyor. Benim gibi mağdur olan binlerce kişi var. Böyle olursa yatırımcı borsaya gelir mi? Bu para benim alın terim, emeğim, yazık günah. Şirketten yapılan açıklamalar ve patronun yaptığı açıklamalara güvenerek hisse aldık, mağdur olduk, bunun bir sorumlusu yok mu? Borsada insanları kandırmak bu kadar kolay mı?”
 
SPK ESKİ BAŞKANININ ŞİRKETİ


SPK eski Başkanı Vedat Akgiray’ın şirketi olarak bilinen Bimeks, 4.5 lira seviyesinden 2011 yılında halka arz edildi. Bizim Menkul Değerler’in hazırladığı fiyat tespit raporunda hedef piyasa değeri 270 milyon lira olarak hesaplanırken hisse başı fiyat 5.85 lira olarak belirlenmişti. 4.10-4.50 lira aralığında yapılan halka arzda tavan fiyata yüzde 23, taban fiyata da yüzde 29.97 oranında iskonto yapıldığı açıklandı. Aradan 5 yıl geçti ama hisseler bir daha hiçbir zaman halka arz fiyatını görmedi.  O tarihte dolar kuru da 1.50 liraydı.

HALKA ARZDAN 85 MİLYON LİRA GELİR ELDE EDİLDİ

2011 yılı Nisan ayında yaklaşık 270 milyon lira piyasa değeriyle yapılan halka arzın büyüklüğü de yaklaşık 85 milyon liraydı. Halka arz gelirinin yaklaşık 22.5 milyon lirası da patronların cebine girdi. Çünkü 5 milyon adet ortak satışı gerçekleştirildi. Halka açıldıktan 4 ay sonra şirketin piyasa değeri 150 milyon lira seviyesine kadar geriledi. Aradan 5 yıl geçmesine rağmen şirketin piyasa değeri 25 Ocak 2016 tarihi itibarıyla 195 milyon lira. Bu hisseler satılırken dolar kurunun 1.5 lira olduğunu hatırlatmakta fayda var. Borsa endeksi ise o gün de bugünkü seviyesi olan 70 bin puanlardaydı.

AKGİRAYLARIN DİĞER ŞİRKETİ SPV DEVREYE GİRİYOR

Hisselerin halka arzından sonra SPV Bilişim ve Dış Ticaret Anonim Şirketi devreye giriyor ve yüklü miktarlarda hissede işlem yapmaya başlıyor. Bir ara şirketin yüzde 12’sini borsadan topluyor. Sonra da 6 milyon adet hisseyi satmak için MKK’ya kaydettiriyor. SPV Bilişim kimin şirketi diye kayıtlara baktığımızda ise karşımıza yine Akgiray Ailesi çıkıyor. 2007 yılında 50 bin lira sermaye ile kurulmuş bir şirket. Şirketin eski yönetim kurulunda sadece Ahmet Vedat Akgiray var yani Bimeks halka arz edildiğinde SPK Başkanı olan Prof. Dr. Vedat Akgiray. Şu an ise Mehmet Murat Agiray yönetim kurulu başkanı olarak görünüyor.

BİMEKS KENDİ PAYLARINI ALDIKÇA HİSSELER DÜŞÜYOR!

4.5 liradan halka arz edilen hisseler bir yıl sonra 3 lira seviyesine kadar gerileyince şirket geri alım programı başlatıyor. 60 gün içerisinde 6 milyon adet hisseyi geri alabilmek için 24 milyon liralık fon ayrılıyor. 3 lira seviyesinden alımlar başlıyor. Bimeks kendi paylarını aldıkça fiyat aşağı geliyor. Yaklaşık 2.5 milyon adet hisse alımı yapılmasına rağmen 2012 Mart ayında hisseler 2.84 liraya kadar geriliyor. Ortalama 2.92 liradan 4 milyon 100 bin adet hisse geri alımı yapıldıktan sonra şirket 30 milyon bedelli 30 milyon da bedelsiz olmak üzere sermayesini 60 milyon liradan 120 milyon liraya çıkarma kararı alıyor. Sermaye artırım kararı şirketin halka arzından tam bir yıl sonra alınıyor.
Sermaye artırım işlemleri tamamlandıktan ve tescil edildikten sonra Akgirayların şirketi SPV Bilişim tam 20 milyon adet hisseyi borsada işlem görecek tipe çevirmek için MKK kayıtlarına geçiriyor. Bu şirket daha önce de 6 milyon adet hisseyi satmak için kaydettirmişti. Bu arada SPV Bilişim, Hollandalı fonun elindeki hisselerin bir kısmını da satın alıyor. 

BİRKAÇ AY SONRA HALKA ARZ FİYATININ YARISINA HİSSELERİ GERİ ALIYORLAR

Halka arzda 14 milyon adet hisse 4.50 liradan satılıyor, birkaç ay içerisinde hisseler yarı yarıya değer kaybediyor, ardından şirket ve ortaklar yukardan sattıkları hisseleri piyasadan topluyor, 14 ay sonra da SPV Bilişim tek kalemde yaklaşık 20 milyon adet hisseyi satacağını açıklıyor. Halka arzda satılan hisselerden fazla bir rakam. Aralık 2012 tarihinde de ise Hollandalı ortak RP Explorer Netherlands B.V. elinde kalan 13 milyon 570 bin adet hisseyi satmak içtin MKK’ya kaydettiriyor.

HİSSELER 1.22 LİRAYA KADAR DEĞER KAYBEDİYOR

Ardından Mehmet Murat Akgiray, 10 milyon dolarlık bir kredi anlaşmasında SPV Bilişim’in elinde bulunan 5 milyon adet hisseyi kreditöre 1.90 liradan alma hakkı veriyor. Tarih 28.12.2012, yani halka arzın üzerinden yaklaşık 20 ay geçmiş. 4.5 liradan halka arz edilen hisseler, kredi anlaşması çerçevesinde yabancılara 1.90 liradan satın alma opsiyonu hakkı tanınıyor.  06.02.2013 tarihinde ise 1.27 liradan 1 milyon 406 bin adet hisseni borsa dışı işlem ile satıldığı duyuruluyor. Bir anda satışlar borsa dışına çıkıyor. Hollandalı RP Explorer da 1.22 liradan borsa dışı işlem ile 13 milyon 570 bin adet hisseyi sattığını 4 Mart 2013 tarihinde açıklıyor. Bu hisselerin 8 milyon 500 bin adedini SPV Bilişim aldığını açıklıyor ancak diğer 5 milyon adet hisseyi kimin aldığı açıklanmıyor.
SPV Bilişim daha sonra borsadan küçük küçük alımlara başlıyor ve hisseler 1.22 liradan 1.81 liraya kadar yükseliyor.

DARTY’İ SATIN ALIYOR

Daha sonra Bimeks KAP’a yaptığı açıklama ile 1.92 ortalama ile aldığı 4 milyon 100 bin adet hisseyi (Bedelsiz sermaye artırımı eklenince 6 milyon 150 bin) 1.95 lira fiyattan İsveç merkezli bir fona satıyor. 
Bu arada SPV Bilişim’in borsadaki küçük çaplı alımları devam ediyor ve hisseler 1.99 liraya kadar çıkıyor. 
18.12.2013 tarihinde ise “Şirketimiz Darty markası ile faaliyet gösteren 28 mağazanın devralınması için  İngiltere'de kurulu  Kesa Turkey Ltd. ile,17 Aralık 2013 tarihinde münhasır ve bağlayıcı bir ön anlaşma  imzalamıştır” açıklaması yapılıyor.

ALIM AÇIKLAMALARI HİSSELERİN FİYATINI DÜŞÜRÜYOR

Bu açıklama sonrası hisse fiyatları 1.50 lira seviyelerine kadar geriliyor. 17.03.2014 tarihinde ise şirketin iştiraki olan Electroworld İç ve Dış Ticaret A.Ş. ile devralma yoluyla birleşme kararı alındığı duyuruluyor. Bu açıklamadan sonra hisseler 1.44 liraya kadar geriliyor ve SPV Bilişim piyasadan yaptığı alımlarla şirketteki payını yüzde 32 seviyesine ulaştırıyor. 
22.10.2014 tarihinde ise Suha Eyisoylu 2 milyon 789 bin 328 adet hisseyi satmak için MKK’ya kaydettiriyor. 19.12.2014 tarihinde ise Bimeks 1.96 lira seviyesinden 108 bin adet olmak üzere hisse satışına başladığını duyuruyor.

YENİDEN ALIM YAPACAĞINI AÇIKLIYOR VE TEKRAR DÜŞÜŞ BAŞLIYOR

02.09.2015 tarihinde şirket borsada yeniden alım yapacağını açıklıyor. 18.09.2015 tarihinde 2.12 liradan alımlar başlıyor. Neredeyse hemen hemen her gün alımlar devam ederken şirketin hisseleri de düşmeye devam ediyor. İşte yatırımcılar da bu duruma tepki gösteriyor. Yatırımcılar, şirket geri alım programı başlatmışken, hisse almaya başlamışken, hisselerin neden düştüğünü anlamaya çalışıyor.
2015 yıl sonuna gelindiğinde yaklaşık 2 milyon 200 bin adet hisse alımı yapılıyor ve üç aylık alım sürecinde hisseler 2.12 liradan 1.90 liraya kadar değer kaybediyor. Yapılan alımların etkisiyle hissede yükseliş olması beklenirken yaşanan değer kaybı yatırımcıların da tepkisini artmasına neden oluyor.

AÇIKLAMADAN ETKİLENEN ÖĞRETMEN SATMIYOR, HİSSELER 1.60 LİRAYA DÜŞÜYOR

Hisseler 2 lira seviyesindeyken satma kararı alan Trabzonlu öğretmenimiz ise Vatan gazetesinde çıkan “Bimeks’te hedef temettü dağıtmak” başlıklı haberi görünce satmaktan vazgeçiyor. Yeni reklam filminin tanıtım toplantısında konuşan Bimeks’in İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Ahmed Akgiray, “Hukuki olarak ilk kez temettü verecek pozisyondayız. Verip vermemeyi konuşuyoruz. Bu yıl vermek istiyoruz” diyor. Bu açıklama üzerine hisselerini satmaktan vazgeçtiğini söyleyen Trabzonlu öğretmen ise bu açıklama sonrası hisselerin 2 lira seviyesinden 1.60 lira sınırına kadar gerilediğini ve birikimlerini büyük bir bölümünü kaybettiğini belirtiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (68)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ali gezici14 Temmuz 2017 19:01

    yakında tahtası kapanır incelenmek üzere..

  • Taner çevik21 Mart 2017 22:43

    Hudayi kalede bimeksin üyelerinden,bu hise 0,60 olsa da almayın,gidin bankaların hisselerini alın,

  • Taner çelik21 Mart 2017 22:41

    Yorumları okudumda tmpol hisesinden bahs eden yok,bu sahtekarların hissesi 6 ay önce 15000,de idi şimdi 5,000 inmiş yane ne oldu da 5 ,6 ayda eridi,150,000 koyanın parası 50,000 oldu,aklı olan borsa ya bulaşmaz gider,dolar altın,euro,sterlin alır,

  • kuki03 Mayıs 2018 16:53

    Aklı olan gider arsa alır..Madem 150-200 bin paran var ne işin var borsada ? önceden 10-15 yıllığına her ay iyi hisselerden alınmalı diye düşünürdüm ama böyle yapılacağına her ay belli bir miktar kripto para almak daha mantıklı çünü geleceği var.Borsanın ne olacağı belli değil..

  • Hüdayi27 Şubat 2017 15:32

    15000 tl zararla kurtuldum. İnşallah siz kazanırsınız.

  • Hüdayi25 Şubat 2017 14:50

    Oyunların döndüğü yerdir borsa.en kötümser anda umutların bittiği zaman hareketin olduğu yer.ytd.

  • Hüdayi10 Şubat 2017 23:15

    Bimeks com tr de Yen'i gelen ürün çeşitlerini görün.ytd.

  • Hüdayi03 Şubat 2017 22:17

    Bimekse yeni ürünler gelmeye başlamış,hayırlısı ytd.

  • gülten25 Ocak 2017 17:22

    benim oğlumda 3 aydır maaş alamadan çalışıyor ev kirasını ev ihtiyaçlarını ben alıyorum 3 aydır küçük bebeğide var ama maaş yok malesef bugünde mağaza toparlanıyormuş ne zaman yatacak bu çocukların hakları

  • Ercan 25 Ocak 2017 12:10

    Bimeks batmış hala hisselerinizi çekmedinizmi benim oğlum 3 aydır maaş almıyor askere gidecek tazminatını da alamıyor bu işe devletin ele alması lazım o kadar personelin maaşlarını neden vermiyorlar.Açıklama da yapmıyorlar bu personelin ahı tutar insallah

  • Magaza personeli olsun bunun adi10 Ocak 2017 00:23

    Bimeks batti batacak ocak 20 den sonra hersey belli olacak. Ben bimeks te calisiyorum 3 aydir maas almiyorum 4. Aya calisiyorum. Yazilan cizilen hersey dogru. Kap'a yalan bilgiler veriliyor.

  • Bekir10 Ocak 2017 00:09

    Şirketler her zaman kendi çıkarını düşünür, yatırımcı risk aldığını bilerek işlem yapar, kazanınca ben zekiyim, kaybedince batsın firma. İşlemi firmalar actirmiyor sizlerin daha fazla kazanma hırsınız zarar edeceğiniz düşüncesini engelliyor. 2 pip yükseldi satmadın sonra 3 pis düşünce kaşınmaya başlıyorsunuz. Borsanin kendisinin spek olduğunu bilmiyormusunuz? Bu işi yapanlar kaybetmeninde doğal olduğunu bilmeliler. Acı tecrübeler doğruyu yapmaya imkan sağlar, aç gözlülük ve hırs kaybettirir.

  • 201704 Ocak 2017 22:25

    bimeks batti siz neyin pesindesiniz...

  • Bimeks mağduru02 Ocak 2017 16:30

    Hüdayi Kale ,atıp tutuyorsunda internetten bimeks.com.tr den alışveriş yap..Sonra çok beklersin siparişini gelecek diye,he siparişimi iptal ederim dersen o zamanda paran hesabına yatacak diye çok beklersin

  • Hüdayi kale02 Ocak 2017 15:47

    Unutmayın,Türkiye'nin pazar payında 2 büyük mağazasıdır.ytd

  • Hüdayi Kale02 Ocak 2017 15:16

    Siz neyin kafasını yaşıyorsunuz.hisseyi beğenmiyorsanız çeker gidersiniz.sizi burda zorla tutan yok.fikrinizi kendinize saklayın.

  • Yunus Kule.03 Kasım 2018 02:08

    Hüdayi Kale buralarda mısın? Halen Bimeks hisselerin duruyor mu? Memnun musun?

  • mağdur02 Ocak 2017 03:53

    bimeks 4 aya giriyor ve personel maaşları henüz ödenmemiştir. Üst yönetimle görüşüldüğünde Ocak ayının 2 veya 3. haftasında ödeme yapabiliriz diyorlar. Kıdem ve ihbar tazminatları ödenmemiştir halen bir çok personelim kesin bilgidir.

  • İsimli 31 Aralık 2016 20:13

    Bimeks

  • Hudayi kale28 Aralık 2016 14:40

    Koskoca Bimeks hiç bir şey olmaz

  • MEHMET BÜYÜK28 Aralık 2016 12:44

    Kötü yorum yapmaya gerek yok . Şirketin daha kötüye gitmesinin kimseye faydası yok inşallah düzelecek.

  • Saadet Kastamonu 26 Aralık 2016 12:09

    Böyle hakkı hukuku gözeten bir şirketin kimse iyi olmasını istemez. Biz her zaman yanındayız. Allah yar ve yardımcınız olsun

  • Bi dost23 Aralık 2016 10:18

    Bimeks 3 aydır maaş odemiyor ve patronlar bize bir açıklama yapmak yerine gidin mahkeme yoluyla almayı deneyin hakkınızı diyor.İse girerken aile şirketi olan Bimeks 3 aydır maaş veremediği halde bize yabancıdan bile uzak şuan.Bunlar üzerinden yatırım yapmayın bence daha sözün ne olduğunun farkında değiller.

  • Bir dost21 Aralık 2016 14:06

    Bimeks bitti uzak durun, butun calisanlarini magdur etti

  • mağdur20 Aralık 2016 00:23

    şirket zor durumda

  • mağdur20 Aralık 2016 00:23

    Bimekse boşuna yatırım yapmayın şirket 3 aydır maaş ödemiyor...not:kesin bilgi

  • Abdullah14 Aralık 2016 22:06

    Bimeks mağazalarında raflar neden boş bilgisi olan varmı?

  • bu haber yenilenmeli23 Kasım 2016 23:53

    aynı sistem devam ediyor olan küçük yatırımcıya oluyor bu haberi yenileyerek yeni mağdurlara engel olmalısınız

  • has23 Kasım 2016 18:58

    Borsa gündem sizden rica ediyoruz, şu akgiray tekrar haber yapar mısınız.

  • burakyilmaz16 Şubat 2016 22:59

    ne olacak ki ben TKNSAyı 12tlden aldım şimdi 5tl seviyelerinde, AKGRT de var 3 tl seviyelerinden aldım 1.5tl seviyesinde...ve SA güvencesinde.. şirketlerin kötü yönetiminin faturasını küçük yatırımcıya kestiler..büyük zararların hepsini küçük yatırımcıya kestiler..

  • ibo27 Ocak 2016 18:53

    fadılı nezaman halka acacaksınız cüppelide yanında isteriz

  • ibo 27 Ocak 2016 12:37

    müslümanlar niye kafir memleketlere canı pahasına kacıyorlar bunu bana biri izah etsin sorum dönmeze

  • halka arz hilesi.27 Ocak 2016 11:53

    Halka arzlarda çok büyük hileler dönüyor.Halka arzlarla ilgili sayın bakanımızın acil tedbirler alması gerekiyor. Sahte analizlerle 1 liralık şirket farazi varsayımlarla, rapor hilesi ile, kasten yanlış çarpanlar kullanılarak 5-6 lira eder fiyat çıkartılıyor. tabi hisse satacak şirkete kıyak olsun diye.. ama hak etmeyen fiyatla satılan hisseler borsada düşünce yatırımcı kaybediyor. bu işin tadına varan şirket patronları devamında sahte haberlerle, özel durum açıklamaları ile, tüm hisseleri halka satıyor. Sonra bilanço açıklamıyor. Şirketin tahtası kapanıyor ve batıyor.. Son 4-5 yıldaki 70 halka arz edilen firmadan 20 tanesi batmış. Üstelik halkdan ciddi nakit topladığı halde batmış. Batma sebebi tamamen nitelikli dolandırıcılık mahiyetinde halka açık şirketlerin kötü niyetli olarak içlerinin boşaltılması. Bu suçların cezası çok çok ağır.. Dolandırılan her bir yatırımcı için 3-5 yıl arası hapis. Binlerce kişi dolandırıldığı düşünülürse, binlerce yıl hapis.. sahte fiyatı belirleyen aracı kurum raportörü de, hisse ihraç edip, sonra şirketi batıran kötü niyetli patronlar da.. ARTOG, ÇLKHO, ERICO, EKIZ, MANGO, RANLO, EKİZ, UTPYA,PLASP,ATAÇ,AKPAZ... ve onlarcası.. Bu şirketleri kim ne gerekçe ile halka açtırdı ve neden o sahte fiyatları denetlemedi.. neden içinin boşaltılıp millete B grubu imtiyazssız hisseler satışı bitine kadar tedbir almadı.. HESABINI VEREMEZ. ÇOK CİDDİ TEMİZLİK GEREKLİ. VE BU TEMİZLİK MUTLAKA OLACAK. SUÇLUYU SİNSİCE KORUYAN GÖREVİ KÖTÜYE KULLANANLAR DA AĞIR HAPİS CEZALARINA ÇARPITILACAK.Sayın bakanımız MEHMET ŞİMŞEK bu düzenine asla müsade etmez. Etmeyecektir..Saygılarımla.

  • Hacı 27 Ocak 2016 10:38

    İhyay 6 yıl önce 1.35 den arz edildi edilirken bu büyük güce sahip çıkın dendi 6 yıl sonra kağıt 0.22 geldiği nokta gideceği nokta da 0.22 yani aradan 50 yıl geçse baba gitti yerine oğlu geldi ama değişen zihniyet yok o kadar şikayet ettik yine bir şey yapılmadı torun da gelse aynı olacak evet uzun vade yatırımin sonu 30 bin lira şu an 2200 oldu dolar 1.23 du şimdi 3 üzerinde zarara bak bist başkanı uzun vade yatırım yapın deyip dursun sonuç ortada

  • yorum27 Ocak 2016 10:01

    Böyle adaletin hak ve hukukun olmadığı bir ülkede normal bunlar malesef.

  • erkal27 Ocak 2016 09:14

    insanları kandırıyorlar ama kimse ses çıkarmıyor. şu koca borsada 4 5 kagıttan başka hisse yok

  • cabbar27 Ocak 2016 08:45

    4.5 tl den halka arz edilen birde ROYAL var, yatırımcının kanını emiyorlar.

  • Bursalı Baris27 Ocak 2016 01:04

    İnsanları resmen açık açık soymak bu yazıklar olsun şirkete ama malasef böyle halka arzlara kanmayın yakında verusaya da cakarlar görun

  • Guester27 Ocak 2016 00:32

    Bimeks candır gerisi heyecan Alın ardınıza bakmayın

  • i26 Ocak 2016 23:11

    bu kadar yatırımcı yazıyor ama değişen hiçbirşey olmuyor maalesef.

  • Bika26 Ocak 2016 22:37

    Teknosa ve Bimeks hisseleri sürünürken,Vatan BIST'e gelmesin.

  • halden26 Ocak 2016 22:12

    sadece işlemleri yapanlar değil, halka arzdan önce değerlemeyi yapanlar bile sorumlu tutulmalı, suçlu olduğu ispatlananlara da ciddi cezalar verilmeli, bimeks sadece bir örnek, onlarcası var bunun...

  • koza ve ipek gibi26 Ocak 2016 22:11

    Koza ve ipek gibi kayyuma devredilebilir...devlet cokebilir...sahibi cemaatci...kucuk yatirimciyi cok yakti sok baskaniyken...sirkete cokebilirler....almak cok riskli..

  • mt26 Ocak 2016 22:05

    Manüplatörlerinden başka bu kağıttan tokat yemeyen kaç kişi var acaba?

  • mt26 Ocak 2016 22:03

    440 firmadan min.350 tane Bıst den afaroz edilmesi gereken firma var. Bunları kim görecek, kim dur diyecek? Yeter artık,borsada adam kalmayacak bu gidişle.

  • MT26 Ocak 2016 21:59

    "En son kaç para olur" sloganıyla uçana kaçana zıplayan firma değil mi bu?

  • mustafa26 Ocak 2016 21:59

    bu yazıdan bu hisseden bi cacık olmaz onu anlayacaz.benim anladığım

  • mt26 Ocak 2016 21:58

    SPK ve Bıst yönetimi bu gibi zamanlarda işe yaramazsa, NE İŞE YARARLAR ?

  • XXL26 Ocak 2016 21:45

    Halka arz değil bu,halka kazık.

  • şirketler26 Ocak 2016 21:30

    borsadaki şirketlerin çoğunun içi boş, ilk krizde batacak en az 30 şirket var bu sayı 50'yi bie bulabilir, paranızı hırsızlara kaptırmayın, krizde imkb 30 dan alın şaşmayın.

  • latek26 Ocak 2016 21:28

    latek lojistiki de yazın, 5-6 liraya çıkarıp sonra da dükkanı kapattılar.

  • ahmet26 Ocak 2016 21:02

    kim insanları aldatarak para kazanıyorsa haram zıkkım olsun sanıyorlarki çıkmıycak çıkacak hemde fitil fitil bimeks marka itibarı en yüksekmiş ne bimeksi ben mahkemede hakkımı arıycam herşeyden önce sabah 10000 lotu kim aldı peki kim sattı ey spk uyu sağol BORSA GÜNDEM

  • ali gonca26 Ocak 2016 20:48

    yünsa da sabanci 6.20 mali bosalltti 2.70 kafar eee simdi topluyor cagri fiyati satis süreci yani sonucta sağlam şirket nereye gidwr tahmini 4.70 kadar cikis sürer beklentisi cok

  • borsazade26 Ocak 2016 20:10

    İhyay 1,6 lardan arz oldu 0,22, KLGYO 4 küsürlardan arz oldu 1-TL altını gördü safiri satcaz dedi 2.10 civarı, hangi birini saycan...Memsa uçuyoz kaçıyor oydan yoksun %20 dedi 0,15 kuruş 0.9u bile gördü...Şaka gibi ama gerçek...Arz seferberliği boşuna değilmiş...

  • Burak akbulut26 Ocak 2016 18:29

    Vedat bey zamanında yükselen maniplatörlere de dikkat çekmek lazım

  • mmm26 Ocak 2016 17:58

    balık baştan kokar.boşuna dememişler.sngyo aynı durumda.

  • Çılgın genç26 Ocak 2016 17:46

    Acsel,i de yazsanıza

  • Abdurrahman 26 Ocak 2016 17:23

    Gucun kolesi olmayip yatirimcinin yaninda olan BORSAGUNDEM e sonsuz teşekkürler

  • .26 Ocak 2016 16:40

    suyun başına oturttular adamı istediği gibi at koşturdu zamanında .

  • radres26 Ocak 2016 16:29

    Yatırımcıyla kedinin fareyle oynadığı gibi oynuyorlar.Her açıklama her hareket planlı.Sizin bir hesabınız varsa Allah'ın da bir hesabı var. Yedi ceddinizden çıksın,iflah olmayın inşaallah.Yatırımcılara da sabırlar diliyorum.

  • Abdurrahman 26 Ocak 2016 16:11

    Bimeks kahrol ne diyeyim.mahvetin bizi intiharin kiyisina getirdin insanlari...

  • haydar26 Ocak 2016 15:51

    Şu hollandalı fonların araştırılması lazım..sasa da da hollandalı fonlar devrede idi her ne hikmetse.

  • flamenco7226 Ocak 2016 15:45

    Sermaye piyasamızın fıtratında var:)

  • '26 Ocak 2016 15:20

    2023 yılının sermaye piyasasını istiyorsak.2011 yılındaki halka arzların teker teker incelenmeli.yoksa halka arzlara kimsenin güveni kalmıyacak.ilk öne bataklığı kurutulması gerekli.tşk borsagundeme

  • yusuf yıldız26 Ocak 2016 15:19

    SADECE BİMEKS Mİ?TURCAS,AK ENERJİ,VAKKO,BİZİM TOPTAN,AK SİGORTA,GÜNEŞ SİGORTA VB.GİBİ BİRÇOK BÜYÜK ŞİRKET HİSSELERİ YATIRIMCIYI SOYUP SOĞANA ÇEVİRDİLER.BU SOYGUNA SEYİRCİ KALAN DEVLET KURUMLARIDA BU SOYGUNA ORTAKTIR..

  • Seyfo26 Ocak 2016 15:13

    4.10 tl aldım,,2.13 sattım,2 sene önce

  • q26 Ocak 2016 15:09

    allah ky yardımcısı olsun.bu oyunların ky nin görmesi imkansız.2011 yılında yapılan halka arzları hepsini incelemeye almalı yetkililerin.

  • Guester26 Ocak 2016 15:09

    Şu boğaziçi çetesine devam edin LÜTFEN!! BASKILARA KARŞI DİRENİN!!!