E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisÜniversiteli yatırımcılar yetişiyor---

Üniversiteli yatırımcılar yetişiyor

Üniversiteli yatırımcılar yetişiyor
17 Kasım 2014 - 13:40 borsagundem.com

InvestAZ projesinin ilk eğitiminde üniversite öğrencileri yatırım dünyasına 'Merhaba' dedi.

InvestAZ’nin “Uluslararası Piyasalarda Yatırımcı Olmak” eğitimiyle başta İTÜ öğrencileri olmak üzere pek çok farklı üniversiteden katılan öğrenciler yatırımcılık mesleklerine ilk adımlarını attılar.

InvestAZ ile İstanbul Teknik Üniversitesi Yatırım Kulübü arasındaki iş birliği sonucu hayata geçirilen Yatırımcı Oluyorum projesinin ilk eğitimi İTÜ Maçka Fakültesi İşletme Mühendisliği’nde yapıldı. InvestAZ Uluslararası Piyasalar bölümünün verdiği eğitimde, başta İTÜ olmak üzere pek çok üniversiteden katılan öğrenciler, uluslararası piyasaların temel kavramlarını, dinamiklerini ve bu piyasalarda kazançlı işlemler yapmanın yollarını öğrendiler. Projenin geri kalanında 18 Kasım 2014’te, “Ekonomiyi Yorumlamak (Temel Analiz)”, 10 Şubat 2015’te “Teknik Analiz” ve 17 Şubat 2015’te “Portföy ve Para Yönetimi” eğitimleri verilecek.

Projede ayrıca öğrencilere ömür boyu kullanabilecekleri “demo” yatırım hesapları temin ediliyor. Öğrenciler, sanal para üzerinden işleyen bu hesaplar aracılığıyla eğitimlerde edindikleri bilgiler ışığında finansal kararlar alabilecek ve yatırım dünyasındaki geleceklerine hazırlanabilecekler. En az 3 eğitime giren tüm katılımcılara Yatırımcılık Sertifikası verilecek.
 
Yatırımcı Oluyorum projesi kapsamında 23 Şubat 2015 – 20 Mart 2015 tarihleri arasında, program katılımcılarına özel bir yarışma da düzenlenecek. Yatırımcı Oluyorum Yarışması’na katılan her öğrenci 100.000 ABD Doları tutarında sanal portföyü yöneterek, uluslararası piyasalarda, döviz, endeks ve emtia sözleşmelerinde değerlendirebilecekler. Yarışmanın ardından portföylerini en iyi yöneten 10 öğrenci çeşitli ödüllerin sahibi olacak.
 
Eğitim programına ve takvime http://www.investaz.com.tr/lp/yatirimci-oluyorum adresinden ulaşılabiliyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)