E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisTV hisselerine 37 milyar dolarlık darbe---

TV hisselerine 37 milyar dolarlık darbe

TV hisselerine 37 milyar dolarlık darbe
09 Ağustos 2015 - 16:02 borsagundem.com

Amerika'da televizyon kanallarının hisselerindeki sert düşüş, internetin sektörü eninde sonunda sıkıntıya sokabileceğini gösteriyor

Financial Times, ABD'deki televizyon kanallarına yönelik 37 milyar dolarlık darbeyi yazdı:
Amerikan televizyonlarını seyretmek için altın bir çağ olsa da, bu hafta aynı kanallara yatırım yapmak pek de iyi bir fikir değildi.
Yalnızca Çarşamba gününde dahi Sumner Redstone'un Viacom'u, Rupert Murdoch'ın 21st Century Fox'u, Bob Iger'ın Walt Disney'i ve beş büyük kablolu televizyon kanalının değerinden 37 milyar dolar silindi. Bernstein analistleri bu duruma ''2015'in büyük medya patlaması'' adını veriyor.
Amerikan televizyonlarının en ünlü politik-komedi yıldızı Jon Stewart'ın The Daily Show'a veda ettiği Viacom'un hisse senetleri Çarşamba günü yüzde 8, Perşembe ise yüzde 14 düşüşle haftanın en sert kaybını yaşadı.
Cuma günü ise bu kayıplar Avrupa'ya sıçradı. İngiltere ve Almanya'daki en büyük yayıncı kuruluşlar olan ITV ve ProSiebenSat.1 yüzde 6'ya yaklaşan düşüş kaydettiler.
ABD'deki medya devlerinin yaşadığı kayıplar tahminlerin altında kalan çeyreklik gelir rakamlarıyla açıklanıyor. Ancak bu durum, Netflix, Youtube ve diğer dijital medya devlerinin sektörü temelden sarsabileceği endişelerini de beraberinde getirdi.
Bernstein Analisti Todd Juenger ''Konu dönüp dolaşıp basit bir soruya dayanıyor. Paralı televizyon platformlarına üye olanların sayısının yavaşça tükeneceğine mi yoksa kaosla birlikte azalacağına mı inanıyorsunuz?'' dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)