E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisTSPB yarışmasında çok tartışılacak jüri---

TSPB yarışmasında çok tartışılacak jüri

TSPB yarışmasında çok tartışılacak jüri
16 Haziran 2015 - 11:46 borsagundem.com

Toplumu tasarrufa yöneltecek, yatırım bilincini artıracak mesajların verilmesi hedeflenen kısa film yarışması jürisinde tek bir ekonomist yok.

BORSAGUNDEM.COM
 
Sermaye Piyasalarının büyük ihtiyacı aynı zamanda Türkiye’nin büyük eksiği finansal okuryazarlığın yaygınlaştırılması için gönül birliğiyle başlatılan seferberlikte iyi neticeler alınmaya başlandı. Birçok kurum ve dernek elini taşın altına koyuyor. Bunlardan biri de Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği yani kısa adıyla TSPB. Birlik tarafından düzenlenen “Kamera Elinde Geleceğin Cebinde” Kısa Film Yarışması’nın amacı toplumda tasarruf ve yatırım bilinci konusunda yaygınlık ve farkındalık oluşturmak.  Özellikle gençleri tasarruf sahibi bilinçli yatırımcılar olmaya yöneltecek, birikimi yatırıma dönüştürmenin önemini vurgulayacak mesajların verilmesi hedeflenen yarışmanın en dikkat çeken yanı ise jüri üyeleri.

30 Haziran 2015 tarihinde sona erecek başvurular, Radikal Gazetesi Spor Servisi Şefi Uğur Vardan, Sinema Yazarı ve Haber Editörü Selin Gürel, BirGün Gazetesi Yazarı ve Sinema Eleştirmeni Cüneyt Cebenoyan, Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Alp Birol ve TSPB Finansal Eğitim Çalışma Komitesi Başkanı Attila Köksal’dan oluşan jüri tarafından değerlendirilecek. 

Şimdi buraya kadar herşey normal, peki normal olmayan ne derseniz, söyleyelim, hatta soralım: Bu jüride ekonomistler nerede?

TSPB’nin toplamda 32 bin 500 TL ödül vadettiği bu etkinlikteki gayesi ‘kısa film yarışması’ organize etmek mi yoksa böyle bir etkinlik üzerinden toplumda finansal okuryazarlığı gündeme taşıyacak mesajlar iletmek mi?

‘Görsellik’ diyen de olabilir ancak ‘mesaj’ tercihinde Sermaye Piyasalarının, sektörün aktörlerinin sözü çok.

Elbetteki Uğur Vardan, Selin Gürel, Cüneyt Cebenoyan, Alp Birol konularında usta isimlerdir. Elbette ki böyle bir yarışmada sanat adına önemli katkıları, doğru seçimleri olacaktır. Ancak, 2023 vizyonunda büyük bir yeri olan, İstanbul Finans Merkezi projesiyle küresel oyunculuğa soyunan Türk Sermaye Piyasalarının beklentisi, özlemi, mesajların içeriği ve hassasiyeti konusunda medyanın, akademi dünyasının, hatta bürokrasiden de ekonomistlerin bu jüride yer alması doğru olmaz mıydı? Bir Vahap Munyar’ın, bir Sefer Levent'in, bir Ercan İnan’ın, bir Şeref Oğuz'un, bir Güngör Uras’ın, bir Rahim Ak’ın, bir Aslı Şafak’ın, bir Gökhan Otyam’ın, bir Burcu Göksüzoğlu’nun da yer aldığı jürinin etkisi ve gücü konusunda kimin şüphesi olabilir? Mesaj, iletişim ve sanatsal başarı üçgeninin finansal okuryazarlığa getireceği katkı büyük ihtimal medyada güçlü yankı bulacak, toplumda da ses getirecektir.

Böyle işler tek başına değil el ele vererek hedefe ulaşır. Ekonominin usta isimlerinin toplumu uyandıracak gücüne, etkisine, yetkisine karşı çıkanınız var mı?

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)