E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisTan Egeli'den açıklama---

Tan Egeli'den açıklama

Tan Egeli'den açıklama
27 Ağustos 2015 - 15:37 borsagundem.com

“Kırcı Jeneratör-Tan Egeli İlişkisi” başlıklı yazı ile ilgili olarak yapılan açıklama

Halka açık bir şirket olan Egeli & Co. Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. (“Egeli & Co.”)’nin Kırcı Jeneratör ile bir ticari ilişkisi olmamıştır.

Şirketimiz sadece KRC Gayrimenkul’e yatırım yapmış, ve KRC Gayrimenkul’ün o tarih itibariyle hisselerinin tamamına sahip olan Kenan Onak ve Ayten Onak ile Egeli & Co arasında yasal mevzuat uyarınca da zorunlu olan hissedarlar sözleşmesi imzalanmıştır

Egeli & Co’nun pay sahipliği süresince talep edilen finansal belgeler, Egeli & Co tarafına KRC Gayrimenkul’ce düzenli olarak sunulmamış, Egeli & Co, hissedarlar sözleşmesine aykırı olarak bilgi sahibi olmak hakkından mahrum bırakılmış ve Egeli & Co’nun da yönetimde yer alması zorunluluk olmasına rağmen bu yükümlülüğe de uyulmamakta diretilmiştir. Bu nedenlerle, halka açık bir şirket olan Egeli & Co, KRC Gayrimenkul ortaklığında bu şekilde bulunmak istememiş ve Egeli & Co mezkûr paylarını aralarında imzalanan Hissedarlar Sözleşmesi hükümlerine uygun bir şekilde Kenan Onak ve Ayten Onak adlı şahıslara devretmiş ve KRC Gayrimenkul’deki ortaklığını sonlandırmıştır. Ayrıca belirtmek isteriz ki, KRC Gayrimenkul’deki hissedarlığımız süresince, şirket müdürlüğü görevinde yer alınmadığı gibi temsil ve ilzama yetkili yönetici sıfatı da kazanılmamıştır.

Açıklanan nedenlerle, mezkur yazınızda iddia edilen hususların şirketimiz, Tan Egeli ve diğer yönetim kurulu üyelerimiz ile ilişkilendirilmesi mümkün değildir. Zaten aslında konunun başlığı ile yazı içeriği de birbirine uymamaktadır. Nitekim her ne kadar yazı başlığı “Kırcı Jeneratör – Tan Egeli ilişkisi” olarak belirtilmişse de, yazı içeriğindeki hususların hiçbirisi ne Tan Egeli, ne de grup şirketlerimizle ilgili değildir. Hal böyleyken böyle bir başlık kullanılması ne yazıkki yanlış algılara sebebiyet verebilmektedir. 

Ayrıca, yazınızda belirtilenin aksine Tan Egeli aleyhine konu ile ilgili olarak herhangi bir suç duyurusunda da bulunulmamış, hiçbir tebligatta bulunulmamıştır.

Mezkur yazıda belirtilen hususların tam aksine, yukarıda belirtilen pay devirleri nedeniyle Şirketimiz, Kırcı Grubundan faizleri ile birlikte yaklaşık 10 milyon TL mertebesinde alacaklı konumunda bulunduğu gibi bu grup tarafından zarara uğratılmış olup, bu hususta şirketimiz tarafından gerekli tüm yasal yollara başvurulmuştur.

Yanlış bilgilendirmelere dayalı olduğuna inandığımız ilgili yazınız nedeniyle kamuoyunda oluşan/oluşabilecek yanlış izlenimleri ortadan kaldırabilmek amacıyla ilgili haberi sitenizden kaldırıp bu açıklamamızı yayınlamanız için gereğini rica ederiz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)