E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisSPK Beklenti Anketi açıklandı---

SPK Beklenti Anketi açıklandı

SPK Beklenti Anketi açıklandı
08 Ağustos 2015 - 17:11 borsagundem.com

SPK'nın Temmuz ayı beklenti anketine göre, katılımcıların yüzde 65'i önümüzdeki 6 ayda, yüzde 63'ü ise bir yılda doların artacağını belirtiyor

Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK),155 üst düzey yönetici tarafından yanıtlanan 2015 Temmuz Ayı Beklenti Anketi yayımlandı. Ankete göre, katılımcıların yüzde 66'sı gelecek ay gösterge bono faiz oranının aynı kalacağını belirtirken, yüzde 59'u gelecek altı ay, yüzde 46'sı ise gelecek bir yıl artış öngörüyor.

BIST-100 endeksine ilişkin, katılımcıların yüzde 63'ü gelecek ay, yüzde 45'i gelecek altı ay değişim beklemezken, yıllık dönem için artış beklentisine sahip katılımcıların oranı da yüzde 53 olarak belirlendi.

Katılımcıların yüzde 51'i gelecek ay ABD dolarının aynı seviyeleri koruyacağı yönünde görüş bildirirken, altı aylık ve yıllık dönem için artış bekleyen katılımcıların oranı sırasıyla yüzde 65 ve yüzde 63 oldu. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Brsa10 Ağustos 2015 02:16

    Önce şu açığa satış olayını kaldırın. Olkadar yiyorsa borsa dışı satın alsın hisseyi Karşılığında para ödeyerek hesabına geçirip sonra satış yapsın dilediğince

  • yorum09 Ağustos 2015 01:19

    bunlar böyle diyorsa tam tersi olacaktır emin olun

  • spk nın görevi08 Ağustos 2015 23:30

    spk nın kuruluş amacına baktım. yatırımcıyı korumak adil şeffaf piyasa oluşumunu sağlamak.. ortaklıkta yüzlerce sahte bilanço var. spk beklenti anketi yaptırıyor. kamu görevi bu mu gerçekten spk nın?

  • enflasyondan arındırınca!!!!08 Ağustos 2015 18:25

    dolar artarsa enflasyon yükselir,eylülde okullar açılınca harcamalar artacak ve talep artınca da fiyatlar ve enflasyon da yükselecekse borsa da riskli olacaktır karlar düşecektir enflasyondan arındırdıktan sonra 6 aylık şirket ve banka karlarına bakanlar gerçeği görür kanımca,çünkü olası bir tekrar seçim riski sonuçlarını borsada yatırımcı ve yabancı almayabilir.