E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisSoros’un danışmanı kendi hedge fonunu kuruyor---

Soros’un danışmanı kendi hedge fonunu kuruyor

Soros’un danışmanı kendi hedge fonunu kuruyor
05 Ağustos 2015 - 11:29 borsagundem.com

George Soros’un 30 milyar dolarlık servetini yöneten Scott Bessent, 2 milyar dolarla kendi hedge fonu şirketini kuruyor.

Son dört yıldır George Soros’un 30 milyar dolarlık servetini yöneten Scott Bessent, 2015 yılı sonunda kendi hedge fonu şirketini kurmak için görevinden ayrılacak. Soros Fund Management’ın çalışanlarına gönderdiği bildirime göre 52 yaşındaki Bessent, Soros’tan aldığı 2 milyar dolarlık yatırım ile Key Square Group’u kuruyor. Böylece Bessent’ın şirketi daha diğer yatırımcılardan para almadan tarihteki en büyük start-up hedge fonlarından biri olacak.
George Soros’un oğlu Robert Soros, bildirimde, “Geçtiğimiz 4 yılda Scott, şirketin varlıklarını ustalık ve bağlılıkla yönetti. Aile şirketi yapısının getirdiği sınırların etkisi ile kendi girişimini başlatmak istedi” açıklaması yaptı. Bessent, kariyerinin büyük bir bölümünü Soros için para yöneterek geçirdi. Bessent, Soros’un Avrupa yatırımlarını 1990’larda 8 yıl yönetti ve ardından 2011’de firmaya geri döndü. Şirket Bessent’in baş yatırımcı görevinde olduğu sürede yaklaşık 10 milyar dolar kar elde etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)