E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisSasa ile sektördeki cari açığı azaltacağız---

Sasa ile sektördeki cari açığı azaltacağız

Sasa ile sektördeki cari açığı azaltacağız
15 Nisan 2015 - 15:09 borsagundem.com

Erdemoğlu Holding Başkanı İbrahim Erdemoğlu, 102 milyon dolarlık satın almada devir işleminin bu ay sonunda gerçekleşeceğini söyledi

Halı sektörüyle 1970'lerde sanayiciliğe başlayan ve bugün mobilya, ev tekstili, enerji ile inşaat sektörlerinde faaliyet gösteren Erdemoğlu Holding, en son Sasa'yı satın alarak polyester üretimine de girdi. Sasa Polyester'in yüzde 51 hissesini Sabancı Holding'ten alan Erdemoğlu Holding, 102 milyon dolarlık bu önemli satın almada devir işlemini bu ayın sonunda tamamlayacak. İki yıldır polyester sektörüne yönelik sıfırdan yatırım planladıklarını aktaran Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, sonunda bundan vazgeçip Sasa'yı satın almaya karar verdiklerini söylüyor. Bu satın almanın ardından ilk kez konuşan Erdemoğlu, devrin gerçekleşmesinin ardından modernizasyon yatırımlarına başlayacaklarını ve Sasa ile polyester sektöründeki  cari açığı azaltacaklarını ifade ediyor. İbrahim Erdemoğlu, Ekonomist’ten Sibel Atik’in sorularına şu yanıtları verdi:
 
-İki ay önce Sabancı Holding'ten Sasa'yı satın alarak yeni bir alana girdiniz. Bu satın alma konusunda karar alma sürecini anlatır mısınız?

-Aslında biz zaten polyester alanına girmek üzere çalışmalar yürütüyorduk. Yaklaşık iki yıldır bu konu üzerinde çalışıyoruz. Sasa olmasa da biz bu işe girecektik. Bunun için Tekirdağ'da kurulması planlanan bir OSB'den yer tahsisi de yapıyorduk ki, yerel mahkeme buraya tarım arazisi diyerek OSB kurulmaması yönünde dava açınca projemiz askıda kaldı. Marmara Bölgesi'nde başka araziler ararken Sasa gündeme geldi ve hazır şirketi almak daha iyi olur diye düşündük. Şimdi bu sektördeki hedeflerimizi Sasa ile gerçekleştireceğiz.
 
-Şirkette nasıl bir dönüşüm planlıyorsunuz?

-Şu an şirket bizde değil, ay sonunda kalan parayı ödeyip devralacağız. Şu an Sabancı Grubu'nda ve bu konuda müdahil olmak istemeyiz. Ay sonunda şirketi aldıktan ve oradaki yönetici arkadaşlarla da görüştükten sonra, Sasa ile ilgili yapabileceklerimize bakacağız. Ondan sonra yol haritası çıkaracağız. Teknolojisini yenilemek üzere tevsi yatırımına gitmek gerekecek.
 
-Neden bu işe girmek istediniz? Sabancı'dan yaptığınız bu satın almanın size katkısı ne olacak?

-Biz grup olarak ne kazandıysak o kadar yatırım yaparız. Bu satın alma ile de övünecek halimiz yok. Bu sorumluluk almaktır. 1,5 milyar dolar ithalatın olduğu bir sektöre girerek ülkeye katkılarımızı sunuyoruz. Biz burada cari açığı azaltacak adımlar atacağız. Polyester başta olmak üzere dört ana ürün gurubunda ilerleyeceğiz. Biz bir şirket aldığımızda sorumluluğumuzun arttığı bilincinde oluruz. Dinçkökler'den Dinarsu'yu, Akal'ı aldık ve bu üçüncü girişimimiz. Biz bu işte de başarılı olacağımızı düşünüyoruz.
 
-O dönem başka talipliler de oldu. Sasa'nın değerinin arttığını düşünüyor musunuz?

-Belirttiğim gibi biz bu alana yatırım yapmayı planlıyorduk. Bu noktalara pek bakmayız. Sasa, milli bir kuruluştur ve bu tesisi örnek bir şirket haline getireceğiz.
 
-Ödeme planınız nasıl?

-102 milyon dolara yaptığımız satın almayı yüzde 40 öz kaynak, yüz¬de 60 kredi imkanlarıyla karşılayacağız.
 
-Yeni satın alma olacak mı?

-Sasa'nın ardından yeni bir satın alma planımız yok. Bunları sindirmek istiyoruz. Biz sanayici bir aileyiz ve sanayiye yatırımlarımız sürecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 43,00
En Yüksek: 40,26
En Düşük: 38,20
Değişim 9,97 %
FK: 5,44
PD / DD: 1,50
İşlem Hacmi 1.293.380.297
Toplam Adet: 30.102.922
Ağırlıklı Ort.: 39,02
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cumhur Samiloglu17 Mayıs 2015 13:12

    İbrahim Erdemoğlu beyi tebrik ediyor ve cani gonulden kutluyorum. Uretime yatirim yaparak istihdam saglamak ve ulke ekonomisine katkida bulunmak...Basarilarinizin devamini diliyorum, yolunuz acik olsun.