E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisŞahenk yeni restoran zincirini mi açıyor?---

Şahenk yeni restoran zincirini mi açıyor?

Şahenk yeni restoran zincirini mi açıyor?
31 Ağustos 2015 - 11:23 borsagundem.com

İşadamı Ferit Şahenk satın aldığı otelin yeme-içme mekanını Türkiye'ye taşıyor

Doğuş Holding'in patronu Ferit Şahenk'in turizm yatırımları biliniyor. Gastronomi ekonomisi üzerine yaptığı satın almalar da son birkaç yıla damga vurdu. Bu girişimlerle ilgili yeni bir gelişme daha ortaya çıktı.
Malum, Şahenk 2012'de İtalya'nın ünlü Capri Adası'nda bir otelin çoğunluk hisselerini satın almıştı. Sonrasında beş yıldızlı lüks bir butik otel olan Capri Palace'tan Türkiye'ye önemli bir yeme içme mekanını transfer etti. Bodrum Cennet Koyu'ndaki butik Atomi Otel'e Michelin yıldızlı İl Riccio isimli restoranı taşıdı. İl Riccio, Doğuş'un Datça Yarımadası'ndaki oteli D-Hotel Maris'te de var. Öğrendiğimize göre, Şahenk şimdi de bu restoranı İstanbul'a da getirecekmiş. Bu konuda bir süredir arayış içinde olan Şahenk'in Ortaköy'de karar kıldığını öğrendik, İl Riccio için yine Doğuş bünyesindeki Ortaköy Zuma'nın yerinde karar kılınmış, İstanbul'un en güzel manzaralı noktalarından biri olan bu adres için hazırlıklara başlanmış.

Peki, Ortaköy Zuma ne olacak?

Bu sorunun cevabı için birkaç alternatif olduğu konuşuluyor. Bunlar içinde en dikkat çekici olanı ise Ulus 29'un yeri. Bu konuda da çalışmalar başlatılmış. Doğuş Grubu'nun gastronomi serüveni için son bir not daha verelim. Grubun daha önce çoğunluk hissesini satın aldığı Kitchenette zinciri için 'bazı sorunlardan' söz ediliyor. O kadar ki Doğuş'un Kitchenette'in eski sahipleri ile masada olduğu ve bu zinciri geri vereceği konuşuluyor... Para Dergisi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)