E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisSabah ve atv'nin önü açıldı!---

Sabah ve atv'nin önü açıldı!

Sabah ve atv'nin önü açıldı!
15 Ocak 2014 - 06:32 borsagundem.com

İkinci dalga yolsuzluk operasyonuna atanan yeni savcılar, 7 işadamının malvarlığına tedbiri kaldırınca Sabah- atv satışının önü açıldı

 İkinci dalga yolsuzluk soruşturması kapsamında yedi işadamı ve iki şirketin mal varlıklarına konulan tedbir, soruşturma dosyasını inceleyen dört savcı tarafından kaldırıldı. İşadamlarının malvarlıkları kaldırılırken gözler Sabah-atv’nin satışına çevrildi.

Taraf’ın daha önce gündeme getirdiği iddialara göre, soruşturma çerçevesinde, Sabah’ın satışı için hükümete yakın işadamlarının 100’er milyon dolar vermesini öngören bir “havuzun” oluşturulduğuyla ilgili tespitler olduğu iddia edilmişti. Tedbir kararı en çok Sabah-atv’yi elden çıkarmaya çalışan Çalık Grubu’nu etkilerken, yeni alınan kararla medya şirketlerinin satışının da önü açılmış oldu.

İkinci dalga rüşvet ve yolsuzluk operasyonunu yürüten Savcı Muammer Akkaş’ın görevden el çektirilmesinin ardından dosyayı inceleyen savcılar, TMK 2 Nolu Hâkimlik tarafından konulan tedbirin yeterli yasal gerekçesi olmadığını savundu. İstanbul TMK ile yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 41 şüpheli hakkında başlatılan soruşturmada savcı Muammer Akkaş’ın talebiyle 2 Nolu TMK Hâkimliği’nin yedi işadamı ve iki şirketin mal varlıklarına tedbir konulmasıyla ilgili kararı inceleyen savcılar, Ömer Faruk Kalyoncu, Cengiz Aktürk, Abdullah Tivnikli, Mustafa Latif Topbaş, Cemal Kalyoncu, Mehmet Cengiz ve Üsame Kutub ile Bosphorus 360 Limited Şirketi ve Zirve Holding Anonim Şirketi’nin malları üzerine konulan tedbir kararını kaldırdı.

“30 DAKİKADA KARAR VERİLDİ”

Taraf'tan Aysun Yazıcı'nın haberine göre, savcılar İsmail Uçar, Fuzuli Aydoğdu, İrfan Fidan ve Murat Çağlak imzası taşıyan kararının gerekçesinde, çok kapsamlı bir soruşturma dosyası olmasına rağmen hâkimliğin yarım saat gibi kısa bir sürede tedbir kararı aldığı belirtildi. Kararda şu ifadeler kullanıldı: “UYAP kayıtlarında yapılan incelemede Cumhuriyet Başsavcılığımızın tedbir kararı istemine ilişkin talebi dosyanın çok kapsamlı olması, 54 klasör ve 1005 sahifelik fezleke ihtiva etmesine rağmen, hatta tespitlerimize göre klasörlerin 32 tanesini ihtiva eden çuvalların halen mühürlü olup okunmaksızın yarım saat gibi kısa bir sürede TMK 2 Nolu Hâkimliği tarafından şüphelilerin suçla ilgisi olup olmadığına bakılmaksızın bütün mal varlıklarına el konulmasına dair karar verilmiştir”

Şüpheli avukatlarının itirazı üzerine inceleme yapıldığı belirtilen kararda, TMK 2 No’lu Hâkimliği tarafından, şüphelilerin suçla ilgisi olup olmadığına bakılmaksızın, bütün mal varlıklarına el konulmasına dair karar verildiği belirtildi. Mal varlığına tedbir konulması için isnat edilen suç ile elde edilen mal varlığı arasında irtibat bulunması gerektiği vurgulanan kararda, şüphelilerin avukatlarının talebinin kabulüyle “ileride telafisi imkânsız zararlara sebebiyet verilmemesi açısından şüphelilerin mal varlıklarına el konulmasına ilişkin kararın kaldırıldığı” ifade edildi.

MASAK RAPORU YOK

Kararda şu ifadeler kaydedildi: “Halen soruşturma sürdürülmekte, kapsamlı olan evrakın incelenmesine devam edilmekte ve soruşturma dosyasına girmesi gerektiği değerlendirilen evrakın mahallinden talep işlemleri devam etmektedir. Şüphelilerin mal varlıklarına elkonulması tedbiri bakımından ise şüphelilere veya sanıklara dair para, fon, menkul, gayrimenkul, hak ve alacaklar gibi mal varlığı hareketleri izlenmemiş ve herhangi bir kayıt getirilmemiştir. Şüphelilere isnat edilen suçlar, suç tarihinden ve bu suçlardan elde edilen kazanç miktarlarının ayrı ayrı belirlenmesi gerekirken böyle bir tespite gidilmeksizin ilgili talepte bulunulmuştur. MASAK’tan herhangi bir rapor alınmamıştır. Dosyada suçlara yönelik yetkili bir kurumdan veya bilirkişi den alınmış başka bir rapor da bulunmamaktadır.”

EL KOYMA KARARI HANGİ MALLARI KAPSIYORDU

» Tüm bankalarda bulunan her türlü TL ve döviz cinsi hesapları

» Bono, tahvil, yatırım enstrümanı ve kiralık kasaları

» Gayrimenkulleri ve taşınmazları

» Kara, deniz ve hava ulaşım araçları

» Merkezi kayıt kuruluşlarında bulunan hak ve alacakları

» Üzerlerine kayıtlı ve hisse sahibi oldukları tüm şirket ortaklıkları

» Sermaye piyasasında işlem gören tüm hisseleri

» Sigorta şirketlerinde bulunan hak ve alacakları

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Musa Kılıç15 Ocak 2014 09:13

    Arkadaşlar bu Sabah ve grubunun Etibank'a el konulmasından sonra tahtalarının kapanması ile birlikte ellerinde bu grubun hisseleri olan biriyim ,13 yıldır tüm hırsızlar paralarını aldı,yandaşlar bunları aldılar karşılıksız krediler ile kara çevirdiler , bir tek mağdur olan KY oldu, bunun sonu ne olacak bilen var mı ,lütfen yorum.